Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:613396
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tā kā neesmu no Rīgas, tad uzsākot studijas Latvijas Universitātē, nācās īrēt dzīvokli galvaspilsētā. Taču es viena pati nevarētu nomaksāt īri un komunālos maksājumus, tāpēc nolēmu dzīvot kopā ar vidusskolas klasesbiedreni, kuru vairāk uzskatīju par paziņu nekā draudzeni. Dzīvoklis tika atrasts pēdējā brīdī, kad patiesībā vairāk nebija citu variantu un fakultātes kopmītnēs arī nevēlējos dzīvot. Klasesbiedrene viena pati devās apskatīt dzīvokli pirms izīrēšanas, jo es tajā laikā nevarēju tikt, taču jau iepriekš bijām sarunājušas, ka piekritīsim tajā dzīvot tikai tad, ja tas būs normālā stāvoklī. Tas būtu tikai kā pagaidu variants, līdz atrastu ko labāku, tāpat visu laiku turpinātu meklēt citu dzīvesvietu. Pēc tam klasesbiedrene paziņoja, ka ir parakstījusi līgumu ar saimnieci un nāksies tur dzīvot 3 mēnešus. Šāds lēmums tika pieņemts tāpēc, ka klasesbiedrenei tā bija ļoti izdevīga vieta. Nebiju pārāk iepriecināta par tādu iznākumu, jo nebiju domājusi tur tik ilgu laiku dzīvot, bet atteikties arī vairs nevarēja.
Diemžēl dzīvoklis neatradās man izdevīgā vietā, tas bija vienistabas, ļoti mazs un arī īres maksa bija nesamērīgi augsta. Lai nokļūtu universitātē, nācās pārvietoties ar diviem sabiedriskajiem transportiem, katru darba dienu bija agrāk jāceļas, jo ceļā vien pagāja apmēram stunda. Sapratu, ka tajā dzīvoklī noteikti nedzīvošu 3 mēnešus, taču arī neko jaunu vēl nebiju atradusi un izbraukāt katru dienu no mājām arī būtu ļoti grūti. Jau bija gandrīz pagājuši divi mēneši, kad sapratu, ka pienācis laiks izvākties ne tikai neizdevīgās vietas dēļ, bet arī tāpēc, ka dzīvoklis bija ļoti auksts, tajā nebija centrālās apkures un saimniece nevēlējās ar mums komunicēt latviešu valodā, kaut arī to prata un zināja, ka mēs krieviski runājām slikti. Bija jāizdara izvēle.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties