Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:710279
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  MEDIĀCIJA CIVILTIESĪBĀS    3
2.  MEDIĀCIJA KRIMINĀLTIESĪBĀS    5
3.  MEDIĀCIJA ADMINISTRATĪVAJĀS TIESĪBĀS    8
  KOPSAVILKUMS PAR MEDIĀCIJAS PIEMĒROŠANAS PRAKSI LATVIJĀ    10
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    12
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVILKUMS PAR MEDIĀCIJAS PIEMĒROŠANAS PRAKSI LATVIJĀ
Apkopojot tiesību normas par mediāciju, secināms, ka Latvijā mediācija tiek realizēta gan civiltiesībās, gan krimināltiesībās, gan arī administratīvajās tiesībās. Civiltiesībās mediācija var būt gan strīda pušu iniciatīva, risinot jautājumus ārpus tiesas, gan tiesas iniciatīva, rosinot lietas dalībniekus izmanot mediāciju. Krimināltiesībās mediācijai tiek pielīdzināta samierināšana, kuru veic Valsts probācijas dienests un kas pozitīva rezultāta gadījumā beidzas ar izlīgumu. Savukārt administratīvajās tiesībās par mediāciju tiek uzskatīta iespēja noslēgt administratīvo līgumu starp personu, pret kuru izdots administratīvais akts, un publisko personu.
Apkopojot iegūtos datus, izpētot tiesisko regulējumu, publiski pieejamo informāciju jāsecina, ka Latvijā mediācija šobrīd vēl tiek attīstīta – tiesiskajā regulējumā mediācija ir integrēta, tiek veikti pasākumi, lai sabiedrību informētu par mediāciju un popularizētu tās izmantošanu, tiek apmācīti mediatori, mediācijas metodes tiek mācītas praktizējošiem juristiem, tostarp tiesnešiem. Domājams, ka ir nepieciešams laiks, lai mediācija Latvijā ieņemtu lielāku lomu, jo tā ir pāreja uz citu domstarpību risināšanas veidu, jauna tiesību institūta nostiprināšanu un uzticēšanos tam, izmaiņām sabiedrības tiesiskajā apziņā. Domājams, ka Latvijas sabiedrībai aktuāls ir arī jautājums par mediācijas pieejamību finansiālo apsvērumu dēļ. Jāpiekrīt Tieslietu ministrijai, ka mediācijas popularitāte pieaug.23 Tomēr spriest par mediācijas popularitāti ir pāragri, jo līdz šim lielākoties ir bijuši īstenoti dažādi pilotprojekti, kuru ietvaros mediācijas pakalpojumi bija pieejami bez maksas.24…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties