Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:602005
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Darba apraksts    3
  Annotation (anotācija angļu valodā)    4
  Ievads    5
  Definīcijas    7
1.  Produkts    8
1.1.  Produkta definīcija    8
1.2.  Produktu klasifikācija    8
1.3.  Produktu dzīves cikls    9
1.4.  Pakalpojumu mārketings    9
1.5.  Jaunievedumu ieviešana tirgū    12
2.  Cena    13
2.1.  Ekonomikas teorijas par cenu noteikšanu    13
2.2.  Cenu noteikšana un tirgus koncepcija    13
2.3.  Cenas noteikšana pēc Zilo okeānu principiem    15
3.  Sadale    17
3.1.  Loģistika un sadale    17
3.2.  Pakalpojumu sadale    17
3.3.  Sadales kanālu dalībnieki    18
4.  Virzīšana tirgū    21
4.1.  Mārketinga komunikāciju izveide    21
4.3.  Mārketinga komunikāciju integrēšana    23
5.  Cilvēki, process un lietiskie pierādījumi    24
  Secinājumi    27
  Priekšlikumi    28
  Avotu saraksts    29
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Pakalpojumu mārketingā ir pamanāmas atšķirības no tā, kā mārketings tiek plānot un analizēts ražošanas un preču biznesā. Analizējot ražoto produktu, var teikt, ka Hotel Kolonna viesnīcas piedāvā klasisku nakšņošanas pakalpojumu papildinātu ar pievienoto vērtību, kas katrā viesnīcā ir atšķirīga, jo arī mērķauditorijas tām ir katrai sava. Tā, piemēram, viesnīcas reģionos: Cēsīs, Rēzeknē un Kuldīgā ir vairāk paredzētas Latvijas brīvdienu un darījumu tūristiem, bet viesnīca Vecrīgā paredzēta ārzemju klientiem un viesnīca Pārdaugavā „Brigita” ir klasiska viesnīca darījumu partneriem un tuvākajā apkārtnē esošajiem uzņēmumiem.
2. Viesnīcu bizness pēdējos 2 gadus saskarās ar smagu konkurenci, un klients šajā sfērā ir raksturīgs ar ļoti lielu cenu jūtīgumu, tāpēc tirgū ir vērojami asi cenu kari, kad četru zvaigžņu viesnīcas pārdod savus pakalpojumus par trīs zvaigžņu cenu. Šī situācija grauj tirgu, jo, ja cilvēks vienreiz atbrauc lēti pārnakšņo, otreiz par dārgāku cenu viņš to pašu pakalpojumu nepirks. Cenu situācija arī Kolonnas viesnīcā ir diezgan sarežģīta, jo ir uzlikta pārāk augsta pamatcena, kas ir pirmā, ko klients ierauga. Protams, cenu ziņā ir pieejamas dažādas atlaides un elastīgi nosacījumi, bet papatcenas reizēm aizbiedē potenciālos klientus, ka viņi nemaz neinteresējas par atlaidēm.
3. Viesnīcas pakalpojumus pirkšanas vietas, neskaitot viesnīcā pie letes, ir tūrisma aģentūrās, kuras piedāvā gan veselas ceļojumu paketes gan pēc klienta pasūtījuma tieši rezervē viesnīcas, gan mūsdienās popularitāti ieguvusī on line rezervēšanas sistēmas internetā. Tie visi ir starpnieki, kam par viņu pakalpojumu sniegšanu viesnīcai, tiek maksāti komisijas procenti.
4. Kolonna Hotel viesnīcas savu pakalpojumu virzīšanai tirgū izmanto gan tiešo mārketingu – klientu piesaiste ar izsūtītu e-pastu un apzvanīšanas metodēm, gan sabiedriskās atrtiecības, sadarbojoties ar Latvijas laikrakstiem un organizējot dažādas akcijas, piemēram, Privātajā Dzīvē tika publicēts raksts par to, ka dziedātāja Amber dzīvokļa remonta laikā apmātās viesnīcā Kolonna Hotel Brigita.
5. Kopumā var spriest, ka Hotel Kolonna tiek vadīta tā, lai maksimāli pielāgotu esošajai tirgus situācijai, kad apkārt ir tik daudz konkurentu. Peļņa nedaudz samazinās saistībā ar to, ka tas pats istabu daudzums ir jāpārdod par zemāku cenu, kā iepriekšējos periodos, lai tikai noturētu klientus. Tiek samazināts mārketinga budžets reklāmas līdzekļiem, liekot lielāku uzsvaru uz tiešo mārketingu.
6. Darbinieki, kas apkalpo klientus, mēdz būt nekompetenti, jo tiek nodarbināti paralēli studijām un visticamāk nav labi motivēti arī atalgojuma ziņā, līdz ar to bieži tiek pieļautas dažādas kļūdas apkalpošanā.

Priekšlikumi
1. Ņemot vērā, ka katrai viesnīcai ir sava mērķauditorija, būtu nepārtraukti jāanalizē, kas ir nepieciešams viesnīcu klientiem. Piemēram, Kpolonna Hotel Brigita būstu jāizstrādā vesela piedāvājuma pakete, ko piedāvāt biznesa klientiem, nakšņošanu papildinot ar bezmaksas kvalitatīvu internetu, friziera pakalpojumus no rīta, biznesa pusdienas iekļautas cenā un vēl citus nosacījumus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties