Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:488984
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Svarīgs faktors bērniem autistiem ir, lai viņus pieņem arī paši vecāki. šiem bērnu vecākiem ir psiholoģiskas problēmas, jo vecāki cenšas bērnu labā darīt visu iespējamie, lai tikai bērns būtu spējīgs un darītu visu kā veseli bērni. No grupiņas bērniem ar autismie paralēli bērnudārzam apmeklē vēl papildus nodarbības pie logopēda, fizioterapeita, rehabilitācijas kursus „Gaiļezerā” un Montesori apmācības. Pēc vecāku novērojumiem ir lēni uzlabojumi Kārlim un Lindai, salīdzinājumā pirms nodarbību speciālistu apmeklējuma. Mums kā skolotājiem ir svarīgi izveidot labu kontaktu ar vecākie, izglītot vecākus. Skolotāju un vecāku sadarbība var palīdzēt bērnam adaptēties un iejusties ikdienas dzīvē. Zanes vecākiem ir bijusi negatīva pieredze ar audzinātāju no iepriekšējā bērnudārza, jo audzinātāja izteikusi tikai pārmetumus.
Ikdienā es kā audzinātāja esmu izdarījusi secinājumus, ka ar bērniem autistiem svarīgi ir izveidot kontaktu, lai bērns uzticas, nebaidītos. Svarīgi ir neprasīt no bērna pārdabiskas spējas, bet gan lēniem soļiem kopīgi ar speciālistiem un vecākiem virzīties uz izvirzīto mērķi. Ievērot bērna stiprās puses un viņas pilnveidot un attīstīt. Ar bērniem autistiem runāt ar vienkāršiem , saprotamiem vārdiem, runāt konkrēti un kā palīgmateriālu izmantot piktogrammas. Svarīgi ir bērniem iemācīt ikdienas praktiskas iemaņas ( uzvilkt drēbes, noslaucīt degunu u.tt.). Galvenais mans secinājums ir izmantot radošu pieeju darbā ar bērniem autistiem. Un likt bērnam justies piederīgam un noderīgam šajā pasaulē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1338900
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties