Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:276930
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Solveiga Vasiļjeva dzimusi 1954.gada 5.aprīlī Rīgā. Jau no pirmajām dzīves dienām Solveiga dzīvo Siguldā. Pašreiz Solveiga dzīvo un strādā laukos, kuri atrodas 10 km no Siguldas. Solveiga Vasiļjeva atzīst, ka dzīve Siguldā ir dziļi iespaidojusi viņas darbus, jo “visa Sigulda esot kā tīra tēlniecība”.
Viņu uzaudzināja un no mazotnes uz mākslu virzīja māte, kurai māksla bija nepiepildīts sapnis. Vidusskolas izglītību Solveiga ieguva Siguldas 1. vidusskolā. Skolas gados Solveiga apmeklēja tēlniecības pulciņu un piedalījās dažādās mākslas olimpiādēs. Jaunības gados radās vēl viena kaislīga aizraušanās – kalnu slēpošana. Šī nodarbe Solveigai dāvāja brīvības sajūtu un viņu ļoti aizrāva, bet aizvien dominēja mākslas aicinājums. (1.)
S. Vasiļjeva ienāca Latvijas mākslas dzīvē 90.gadu sākumā un ātri kļuva zināma ar sirreāliem akmens tēlniecības un bronzas darbiem, abstrakto zīmējumu cikliem un vēlāk digitālajām grafikām, vides skulptūrām, instalācijām un objektiem. Mākslinieces daiļrades ievirze ir saistīta ar kosmiskām tēmām, kas sasaucas ar teorētiskās fizikas, bioķīmijas pētījumiem, kosmosa izpētes atklājumiem. Solveigas Vasiļjevas daiļradi iespējams iekļaut arī New Age daudzveidīgo ideju straumē. (2.)
1972. gadā viņa absolvēja vidusskolu, un šajā pašā gadā iestājās Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātē, kuru absolvēja 1978.gadā. Arhitektūras izglītību S.Vasiļjeva uzskata par ļoti labu, jo tā sevī ietver visas mākslas jomas. Solveigas Vasiļjevas izvēlētais tēlotājmākslas virziens ir tēlniecība, jo viņa pasauli redz telpiski, un viņai piemīt telpiskā domāšana.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1343632
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties