Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:455512
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.10.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Līmētas koksnes konstrukciju izejmateriāli    4
2.  Līmētas koksnes materiālu veidi    5
3.  Līmētas koksnes materiālu īpašības    6
4.  Līmēto konstrukciju uzgatavošana    7
5.  Līmētas koksnes konstrukcijas    8
8.  Līmēto konstrukciju elementu savienojumi bez mehāniskajiem savienotājlīdzekļiem    16
8.  Līmēto konstrukciju elementu balstu konstrukcijas    17
  Secinājumi    18
  Izmantotā literatūra    19
Darba fragmentsAizvērt

Balstveida pamati - to pamatelements ir balsts, kas var būt no koka, akmens, ķieģeļiem, betona vai dzelzsbetona. Dārza mājiņām visbiežāk tiek izmantoti balstveida pamati, kas ir lielisks risinājums, ja ēka tiek būvēta labās un nestspējīgās gruntīs. Jārēķinās, ka jebkuri bloki pirmajā gadā pēc ēkas uzbūvēšanas nedaudz “staigās”. Nepieciešamais bloku skaits ir atkarīgs no konkrētās mājas izmēriem. Vispirms paredzētajās vieās tiek izlikti bloki un tad tos nolīmeņo (pieļaujamās līmeņa starpības +/-1cm). Uz nolīmeņotiem blokiem tiek liktas pamatu lāgas, kad lāgas ir uzliktas vēlreiz tiek parbaudīts līmenis un var sākt celt mājas sienas. Balstveida pamatu lielākā priekšrocība ir montāžas ātrums un lētās izmaksas.
Mūsdienās plaši tiek pielietots regulējams balsta zābaks. (21. attēls) Tas ir izturīgs pret koroziju, it īpaši vītņotā daļa – tai ir metāla aizsargs. Liels atbalsta laukums ļauj labi balstīties uz betona seguma. Ļauj regulēt augstumu 35-60mm, pat tad ja ir jau veikta montāža. Konstrukcija izturīga kā spiedē, tā stiepē.

SECINĀJUMI
Koks ir spēcīgs konkurents citiem būvniecības materiāliem, atsevišķos konstruktīvajos risinājumos – pat neaizstājams. Tā ir aksioma, kas nav jāpierāda. Jumta kopnes, nesošie sienu paneļi, apjomīgas stiklotas plaknes ar koka elementiem, dažādi masīvi dekoratīvi elementi – it viss realizējams, izmantojot pelnītu popularitāti ieguvušās līmētās koka konstrukcijas.
Koka izmantošana arhitektūrā ēkas orientē uz cilvēciski saprotamiem mērogiem un izjūtām. Kokam piemīt īpašības, kas to padara ne tikai par tehniski un funkcionāli pieņemamu celtniecības materiālu, bet raisa arī visumā lielas simpātijas.
Jebkurai koka šķirnei pašai par sevi piemīt virkne vispārzināmu priekšrocību, bet mūsdienu tehnoloģijas spēj piešķirt vēl papildus raksturlielumus – formas noturību, precīzu ģeometriju, virsmas homogēnumu, estētiski nevainojamu izskatu, līdz ar to līmētās koka konstrukcijas ieņēmušas savu vietu industriālo konstrukciju un būvdetaļu plejādē. No līmētas koksnes izgatavo dažāda izmēra sijas, spāres, frēzbaļķu sienu sagataves, konstrukcijas pēc pasūtījuma, kas nepieciešamas jebkuras funkcijas ēkām. Līmētā koksne lieliski piemērota nestandarta šķērsgriezuma un garuma būvdetaļu izgatavošanai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties