Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:927801
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Lielās Franču revolūcijas cēloņi    7
2.  Revolūcijas sekas    7
  Secinājumi    7
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Rakstot šo darbu tika aplūkota 1789. Gada Lielā Franču revolūcija, tās galvenie cēloņi un sekas. Apkopojot informāciju var secināt, ka 18. gadsimta beigas Francijā ir iegājušas ar atmiņām par skarbo revolūciju, kuras rezultātā tika krasi mainīta un pārveidota valsts pārvalde. Lai gan revolūcija atnesa līdz ar sevi Eiropā paliekošas vērtības, kas saglabājušās līdz pat mūsdienām, taču lai to sasniegtu bija jāpārvar asas cīņas, ideju sadursmes, savstarpēji kari, terors, asinsizliešana, milzīgi upuri, daudzi ieguvumi un tāpat arī zaudējumi.
Revolūcija Francijā aizsākās 1789. Gadā un tas bija svarīgu pārmaiņu periods Eiropas politiskajā vēsturē. Pilsoņi sāka cīnīties par savām tiesībām, iestājās pret valsti un tās pastāvošo iekārtu. Karaļa nemitīgie centieni pēc neierobežotas varas iegūšanas kā arī Ģenerālštatu jeb kārtu pārstāvniecības retās sapulces, absolūtās monarhijas valsts iekārtas izveidošanās, kur valsts galvenās varas, kas mūsdienās ir atdalītas, bija monarha rokās, kas bija pretrunā ar sabiedrības vajadzībām un vēlmēm, radot milzīgu opozīciju pret karaļa varu vienkāršiem valsts iedzīvotājiem.
1789. gada Lielo Franču revolūciju bija izraisījuši vairāki iepriekš minētie faktori- iesīkstējušās privilēģijas, dziļi sociālie konflikti, kas pieprasīja nesamērīgu spēka un līdzekļu patēriņu, absolūtisma teorijai un praksei naidīgu ideju izplatīšnās, aizvien pieaugošā finansu krīze un monarha Luija XVI rakstura un gara vājums. Lielā Franču revolūcija sev līdz nesusi arī devumu, ko mēs pielietojam vēl šodien tā ir Cilvēka un pilsoņu tiesību deklarācija, kas pieņemta 1789. gadā, un darbojas vēl līdz pat mūsdienām. Runājot par cilvēku tiesībām, tad šajā pasaulē visiem ir vienādas un brīvas tiesības. Tāpēc nevienlīdzība pilsoņu vidū var tikt nodibināta tikai tādā gadījumā, ja tas nes labumu sabiedrībai. Augstāko varu iemieso tauta un nedz indivīds, nedz cilvēku grupa nevar iemantot tiesības uz varu, kas no tautas varas nav tieši un nepārprotami atvasināta. Galvenais sauklis kas raksturo Lielo Franču revolūciju ir „ Brīvība, Vienlīdzība, Brālība”, par ko arī cīnījās Francijas iedzīvotāji. Viens no galvenajiem revolūcijas uzdevumiem bija radīt sabiedrību, kur visi būtu vienlīdzīgi un tiesīgi likvidēt karaļa varu un dibināt tautas varu.
Uzskatu ka mērķi ir izdevies sasniegt jo 1789. Gada Lielā Franču revolūcija ir aprakstīta, un cēloņi un sekas noskaidrotas.



Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties