Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:160702
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

NESPRĀGUŠĀS MUNĪCIJAS RADĪTAIS VIDES PIESĀRŅOJUMS
Kopš Otrā pasaules kara, kad Latvija atradās vācu un padomju okupācijas varā, ārvalstu militārā klātbūtne saasināja arī ar vides aizsardzību saistītās problēmas, it īpaši karaspēka tiešajās dislokācijas vietās un militārajās bāzēs. Padomju militāro vienību un iestāžu tīkls Latvijā bija ļoti biezs (to kopskaits pārsniedza 700) un patreiz liels daudzums bīstamu vielu, nesprāgušu un bojātu munīcijas vienību, mīnu un aviobumbu, kā arī dažādas izplūdes augsnē un ūdenstilpēs vēl arvien piesārņo plašas Latvijas lauku teritorijas.
Bijušo padomju militāro objektu teritoriju un apkārtnes attīrīšana no bīstamajām vielām un to neitralizācija vēl arvien ir tikai sākumstadijā, jo līdz šim valsts budžetā šādam nolūkam nav tikuši izdalīti pietiekami resursi.
NBS personāls Latvijas teritorijā esošās nesprāgušās munīcijas neitralizē kopš 1993.gada. Darbība ar sprādzienbīstamiem priekšmetiem ir sevišķi bīstama un tiek uzskatīta par kaujas uzdevumu. Vidēji katru gadu NBS personāls iznīcina līdz 4 000 liela kalibra munīcijas vienību
Latvijā ar sprādzienbīstamajiem priekšmetiem piesārņoto teritoriju kopējā platība pārsniedz vairāk nekā 100 000 ha, kas ir 1/7 daļa no Latvijas teritorijas. Noteikts, ka apmēram 80 000 jūras munīcijas un citas nesprāgušas munīcijas atrodas Baltijas jūrā (tai skaitā arī Latvijas teritoriālajos ūdeņos).
Lai veiktu piesārņoto teritoriju attīrīšanas un sakopšanas darbus, ir nepieciešami lieli finansu līdzekļi. Apzinoties jautājuma aktualitāti, 2001.gadā AM sagatavoja priekšlikumus nepieciešamajiem finansu līdzekļiem no valsts 2002.gada budžeta, lai uzsāktu piesārņoto teritoriju detalizētu izpēti un izstrādātu plānus rekultivācijas un attīrīšanas uzsākšanai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1172282
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties