Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:348308
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kopš 1991.gada Igaunijas pārstāvji Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos investējuši 818,234 milj. latu, kas sastāda vairāk kā 20% no ārvalstu pārstāvju ieguldīto investīciju kopapjoma. Lielākais kaimiņvalsts tiešo investīciju turētājs Latvijā ir Igaunijas Swedbank. Kopumā Igaunijas investīcijas šogad ir sarukušas par vairāk kā 2,759 milj. latu.
Jaunu ārvalstu investīciju Latvija piedzīvoja līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā 2004. gadā. Parādījās jauni investori, gan darbību attīstījās jau esošie ārvalstu uzņēmumi. Pieauga ne vien tiešās ārvalstu investīcijas, bet arī banku piesaistītie resursi, kas bija aizņēmumi no mātes kompānijām, sindicētie kredīti un nerezidentu noguldījumi, no kuriem daļa caur izsniegtiem kredītiem nonāca nekustamā īpašuma tirgū.
Ārvalstu investīcijas Latvijā veido uzkrātās tiešās ārvalstu investīcijas – 8,2 miljardi eiro; Uzkrātās tiešās ārvalstu investīcijas Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos – 5,63 miljardi eiro; Uzkrātās tiešās ārvalstu investīcijas uz vienu iedzīvotāju: 3700,5 eiro; Valstis, kuras visvairāk investējušas: Igaunija, Zviedrija, Dānija; Visvairāk ārvalstu investori investējuši finanšu un nekustamā īpašuma nozarēs; Lielākais ārvalstu investoru reģistrētais pamatkapitāls, kas ir Swedbank - 943 milj. eiro; 85% ārvalstu investīciju koncentrējušās Rīgā un tās tuvējā apkārtnē.
Latvijā kopumā ir daudzas ekonomiskās problēmas un attīstības iespējas. Pētot Latvijas situāciju, secinu, ka tai vienmēr ir bijušas gan ekonomikas izaugsmes, gan kritumi. Latvijai ir daudz iespēju nākotnē attīstīties.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1246956
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties