Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:714092
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Latvijas Bankas darbības galvenais mērķis ir, īstenojot naudas politiku, regulēt naudas daudzumu apgrozībā, lai saglabātu cenu stabilitāti valstī. Lai sasniegtu galveno mērķi, Latvijas Banka par savu monetārās politikas stratēģiju ir izvēlējusies valūtas kursa stratēģiju, kuras ietvaros LB starpmērķis ir nacionālās valūtas ārējā stabilitāte jeb lata piesaiste eiro.
2. Lata piesaiste eiro neļauj vienlaicīgi veikt arī inflācijas ierobežošanu ar monetārās politikas instrumentiem.
3. Latvijas Banka ar tās rīcībā esošajiem monetārās politikas līdzekļiem var veiksmīgi ietekmēt naudas piedāvājumu un līdz ar to pastarpināti arī Latvijas kopproduktu, nodarbinātību un cenu indeksu.
4. Monetārā politika ir svarīgs valsts ekonomiskās politikas komponents, ar kura palīdzību var salīdzinoši veiksmīgi pārvarēt ekonomiskās krīzes.
5. Lata ārējo stabilitāti Latvijas Banka nodrošina brīvas kapitāla kustības un nacionālās valūtas pilnīgas konvertējamības apstākļos, kas sarežģī valūtas kursa stabilizāciju.
6. Ciešas piesaistes apstākļos (Lata piesaistes eiro kurss drīkst svārstīties +-1% robežās) Latvijas Bankai nākas aktīvi darboties kursa stabilizācijā.
7. Ārējo tīro aktīvu straujais pieaugums nav vērtējams kā pozitīvs process, jo tas saistīts ar naudas masas pieaugumu apgrozībā, bet tā – ar cenu līmeņa pieaugumu.
8. Stabils cenu līmenis Latvijas apstākļos nav sasniedzams tikai ar monetārās politikas palīdzību.
9. Latvijā ilgtermiņā ir īstenojusies ekonomikas teorijā aprakstītā likumsakarība starp naudas daudzuma un cenu pieaugumu, kā arī starp naudas daudzuma un nominālā IKP izmaiņām
10. Lai valsts ekonomiskā politika nestu augļus, monetāro un fiskālo politiku realizējošām institūcijām jāsadarbojas lēmumu pieņemšanā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties