Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:890270
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kvalitātes vadība    5
2.  Cilvēkresursu vadījums    7
3.  Visaptveroša kvalitātes vadība    10
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Uzņēmuma veidošanu, attīstību un izaugsmi veicina efektīva vadība, kura katrā uzņēmuma attīstības stadijā spēj prasmīgi sabalansēt ideju ģenerēšanu ar to ieviešanu, mērķtiecīgu attīstību un nepārtrauktu pilnveidi. Uzskata, ka visefektīvāk to spēj veikt vadības grupa, kurā saskanīgi apvienojas impulsīvais, aizrautīgais (pat neapdomīgais) iniciators, aktīvais, straujais un enerģiskais rezultātu producētājs, nosvērtais, sistemātiskais rīcību vadītājs un iejūtīgais, labvēlīgais personāla apvienotājs. Mazā uzņēmumā sekmes nodrošinās šo īpašību saskanīgs apvienojums vienā, augstākais divās personās, parasti dibinātājā (-os).
Prasmi saprātīgi akcentēt atsevišķās rīcības secīgās uzņēmuma attīstības stadijās mērķtiecīgi un apzināti apgūst, izglītojoties mūsdienīgās efektīvās vadības metodēs, atbilstoši pilnveidojoties praktiskajās rīcībās un pašvērtēšanas prasmē.
Pilnveidojošamies organizācijā šīs galvenās lomas spēlē stratēģijas kvalitātes vadītājs. Mūsdienu prasmīgā saimniekošanā (knowledge economy) ir vērojama šo lomu saplūšana vienā visās uzņēmuma tapšanas un attīstības stadijās, pārmaiņu un izrāviena īstenošanā, vai arī to rotācijas kārtībā veic augstākās vadības personāls.
Kā jebkurai darbībai, arī vadības kvalitātes sistematizēšanai piemīt savi trūkumi. Kvalitātes vadības sistēmas ieviešana organizācijā ir darbietilpīgs un komplekss process, kas prasa ne vien augstākās vadības aktīvu iesaistīšanos un atbilstošas motivācijas veidošanu darbiniekos, bet arī katra darbinieka ieinteresētību un līdzdalību.
Pirms veidot kvalitātes vadības sistēmu, uzņēmuma vadībai ir jāpieņem stratēģisks lēmums, proti, apņemšanās uzņēmumam mainīties. Ne vienmēr organizācijas augstākai vadībai ir viegli spert izšķirīgo soli, jo tas prasa domāšanas un attieksmes maiņu. Turklāt ir nepieciešamas ne tikai naudas investīcijas, bet arī laika un cilvēku resursi. Kvalitātes vadības sistēmu pilnībā nevar ieviest no malas pieaicināts konsultants. Jāiesaistās arī uzņēmuma vadībai un darbiniekiem. Vadītājiem jāpanāk, lai darbinieki izprot, kāpēc vadība ir pieņēmusi šādu stratēģisku lēmumu un kādi būs ieguvumi organizācijai no kvalitātes vadības sistēmas ieviešanas. Darbiniekiem ir jāapzinās, ka viņi ir iesaistīti šīs sistēmas veidošanā. Taču praksē bieži nākas vērot tieši pretējo, proti, augstākā vadība ir pieņēmusi lēmumu, taču nav motivējusi darbiniekus. Darbinieki nereti pat izrāda neapmierinātību, jo jaunajā sistēmā jūtas apdraudēti, iespējams, baidās, ka varētu zaudēt darbu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties