Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:327055
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
I.  Ievads    3
II.  Vispārējā situācija    4
III.  Priekšvēsture    4
IV.  Krimas aneksijas sākums    6
V.  Krimas aneksija    8
VI.  Liberālisms    7
VII.  Reālisms    9
VIII.  Nobeigums    11
IX.  Izmantotie avoti un literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

VIII NOBEIGUMS
Krievija Ukrainu uzlūko kāģeopolitisku barjeru ar Eiropu, kas ļauj ierobežot dažāda veida ieteikmes formas, kas var nākt no Rietumiem - sākot ar drošības jautājumiem un beidzot ar politiskajām idejām. Tā pat Kremlis ir ieinteresēts panākt, lai Ukraina nespētu izmantot tās politisko un ekonomisko potenciālu un nekļūtu par jaunu reģionālās ietekmes centru. Maskava visas tās pastāvēšanas laikā ir centusies likvidēt ģeopolitiskos sāncenšus tās robežu tuvumā. 2014. gada februārī un martā Krievija izmantoja nepamatotus vardarbīgus un nevardarbīgus pasākumus, lai pārkāptu Ukrainas teritoriālo integritāti, suverēnu valsti, kuras juridiskais statuss un robežas Krievijā tika atzītas vairākkārt. Krievija ir pārkāpusi vairākus līgumus un norunas, kas tai noteikti ar Ukrainu. Neskatoties uz Rietumvalstu centieniem likt Krievijai ievērot starptautiskās normas un atteikties no tās nelikumīgāsrīcības, izmantojot sankcijas, Krima līdz šai dienai joprojām ir daļa no Krievijas federācijas un Krievijas politika attiecībā uz šo jautājumu paliek nemainīga.
Citām valstīm, piemēram, Gruzijai, Moldovai vai Baltijas valstīm, šī aneksija ir signāls par paredzamām briesmām savās teritorijās: Krievija ir pierādījusi, ka tā spējrīkoties ātri un efektīvi, kamēr starptautiskā sabiedrība nav piedāvājusi citu atbildi kā sankciju piemērošana Krievijai. Pat Apvienotā Karaliste un ASV, kas parakstīja Budapeštas memorandu, kam bija jāgarantē Ukrainas suverenitāte un esošās robežas, nav spējušas pretoties Krievijas aneksijai. Diemžēl jebkādas spēcīgas reakcijas trūkums no starptautiskās sabiedrības varētu ļaut Krievijas prezidentam paredzētlīdzīgu scenāriju citās valstīs, kurās dzīvo šīs minoritātes cilvēki.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties