Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:824072
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Efektivitātes novērtēšana
„Latvijas Pasta” negatīvo tēlu un reputāciju lielākoties veido klientu ne pārāk pozitīvie viedokļi par uzņēmumu. Atsauksmes, komentāri, dažādas diskusijas un sūdzības ir veids kā cilvēki iegūst informāciju un vairāku cilvēku viedokli par kādu uzņēmumu. Ja atsauksmes lielākoties ir negatīvas, sabiedrība neuztver uzņēmuma tēlu kā pozitīvu un neuzticas tam. Tādēļ to, vai reputācija sabiedrības acīs kļūst pozitīvāka, var novērtēt pēc pozitīvu komentāru un atsauksmju skaita.
Reputācijas uzlabošanos var novērtēt arī pēc dažādiem ekspertu, biznesa un nozares topu rezultātiem, piemēram, pēc ikgadējā Reputācijas topa. Pašlaik „Latvijas Pasts” nav stabilas pozīcijas šajā topā, 2010. gada reputācijas topā „Latvijas Pasts” ir ieņēmis vien 56. vietu starp visiem Latvijas uzņēmumiem. Ja tiktu novērots ievērojams kāpums šajā topā varētu teikt ka korporatīvo sabiedrisko attiecību programma bijusi efektīva.
Par laba uzņēmumu tiek uzskatīts arī tāds uzņēmums, kas rūpējas ne tikai par saviem klientiem un sadarbības partneriem, bet arī par saviem darbiniekiem. 2011. gadā ir plānots ieviest darbinieku motivējoša darba samaksas sistēmu, kurai būtu jāmotivē darbiniekus strādāt labāk, tomēr attīstības plānā nav pieminēts kā „Latvijas Pasts” rūpēsies par saviem darbiniekiem un korporatīvajām iekšējām sabiedriskajām attiecībām. Lai uzlabotu reputāciju savu darbinieku acīs „Latvijas Pasts” vajadzētu veidot tādu darba vidi, lai darbinieki uzskatītu to par ļoti labu darba vietu, un varētu savu pozitīvo vērtējumu izklāstīt arī ārpus uzņēmuma sienām. Nodrošinot darba vidi, kas būtu pieprasīta, labi novērtēta un ieteikta kā darba vieta, uzņēmums piesaistītu profesionālākus un rūpīgākus darbiniekus, kas spētu uzlabot uzņēmuma reputāciju, jo zinoši darbinieki spētu labāk pārstāvēt uzņēmumu. Veicot regulāras aptaujas darbinieku vidū, būtu iespējams noteikt darbinieku domas par uzņēmumu un pilnveidot trūkumus. Iegūstot arvien labākus aptaujas rezultātus varētu pozitīvāk vērtēt arī visa uzņēmuma reputāciju.
Veicot pētījumus ne tikai darbinieku vidū, bet arī sabiedrībā var noskaidrot kāda „Latvijas Pasts” reputācija ir sabiedrībās acīs. Veicot, piemēram, apmierinātības pētījumu par „Latvijas Pasts” sniegto pakalpojumu kvalitāti, var novērtēt kāda ir darbinieku attieksme pret klientu, kas ir ļoti svarīgi uzņēma reputācijai. Vairākas aptaujas var arī norādīt uz vēl esošajiem trūkumiem Pasta darbībā un ko uzņēmumam būtu nepieciešams pilnveidot.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties