Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:391087
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 25 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Māsa informē pacientu pareizi apstrādāt mutes dobumu pēc operācijas. Skaidro, ar ko vajag skalot mutes dobumu un cik reižu. Māsa stāsta, kad vajag izspļaut tamponus un pēc kāda laika drīkst ēst, kā arī noskaidro pareizu darbību veikšanas nepieciešamību. Māsa brīdina par to, ka pēc anestēzijas ļoti uzmanīgi vajag ēst, jo, sakošļājot barību, var traumēt vaigu un lūpu.
Māsa sniedz informāciju par diētas īpatnībām un tās ievērošanas ilgumu, novērtē faktorus, kas varētu ietekmēt uztura izvēli, stāsta, ko viņam drīkst, ko nedrīkst ēst.
Sniedzot informāciju par medikamentozo terapiju māsa nosauc medikamenta nosaukumu un stāsta par lietošanas mērķiem un gaidāmo rezultātu, izskaidro, kāpēc ārsts izrakstīja tieši šo medikamentu un tā lietošanas vēlamo efektu, paskaidro, kā jādzer šīs zāles un izsniedz rakstiska veida rekomendāciju, kā arī paskaidro, kā rīkoties ,ja pacients ir aizmirsis lietot medikamentus.
Zināšanas rada drošības sajūtu pēc operācijas, un māsas palīdzība to apgūšanā ir neizmērojama. Māsas sniegtās zināšanas ir palīglīdzeklis šo mērķu sasniegšanai. Pacienta mierīga pielāgošanās jaunajai situācijai rada pārliecību par māsas pareizi paveikto darbu. Māsai patīkami apzināties, ka savlaicīgi kādam ir palīdzējusi tikt galā ar nezināmo situāciju.
Pacients vēlas zināt par operāciju un par situāciju pēc tās. Tas nozīmē, ka pacientam ir motivācija mācīties, jo viņš saprot, ka zināšanas var sniegt drošības sajūtu par to, kas notiks pirmsoperācijas un pēcoperācijas periodā. Būtu pareizi, ja informētu vairāk, nevis mazāk, jo ir labāk, kad pacients saņem lielu informācijas apjoma daudzumu, bet nevis otrādi.
Katrai personai ir tiesības saņemt savam veselības stāvoklim atbilstošu nepieciešamo veselības aprūpi. Aprūpei jābūt visu laiku un visiem cilvēkiem vienādi pieejamiem, nepieļaujot diskriminējošu attieksmi. Pacientiem ir tiesības uz kvalitatīvu veselības aprūpi, kuru raksturo augsti tehniskie standarti un labvēlīgas attiecības starp pacientiem un veselības aprūpes darbiniekiem (25). Pacienti no māsas gaida profesionālu darbu, kurš ietver sevī arī noteiktas ētiskās normas, pirmais ir godīgums un godprātīgums.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties