Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:369044
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kolumbija atrodas Dienvidamerikas ziemeļrietumu daļā, un tā ir vienīgā valsts, kuras krastus apskalo abi – Klusais okeāns (135km garumā) un Atlantijas okeāns (vairāk nekā 1600 km garumā). Kolumbijai pieder arī vairākas salas. Nozīmīgākās ir San Andres arhipelāgs, Providencia Karību jūrā, Gorgon un Malpelo Klusajā okeānā. Klimats ir silts un tropisks krasta un ziemeļdaļā ar lietus sezonu sākot no maija līdz novembrim. Vēsāks ir augstienes daļā un auksts kalnos. Kolumbijas galvaspilsētā Bogotā pārsvarā ir pavasarīgs klimats – vēsas dienas un aukstākas naktis.
Gandrīz 1/6 no Kolumbijas teritorijas ir pārklāta ar Amazones upes baseinu. Šis reģions tiek uzskatīts par ’’pasaules plaušām’’ un visvairāk tūristu apmeklēta ir Leticia. Tā ir aktīva, komerciāla ostas pilsēta ar labi attīstītām tūrisma iespējām. Ekskursijas pa upi ir īpaši iecienītas, jo tad tūristiem ir iespēja tuvāk apskatīt piraijas. Šī pilsēta atrodas Amazones upes krastā un tuvu pie robežas ar Peru un Brazīliju.
Pilsētiņās var iegādāties vietējos mākslas izstrādājumus – paklājus un lelles izveidotas no koku mizas, no sēklām veidotas dekorācijas, kā arī somas no alojas šķiedrām.
Bogota - Kolumbijas galvaspilsēta un arī lielākā pilsēta, atrodas gandrīz pašā valsts centrā. Bogotā ir saglabājušās daudz vēsturiskās vietas, piemēram, Capitol municipālā pils un katedrāle centrālajā laukumā, Bolivāra laukums.
Bogotā ir vairākas vietas, kuras tūristiem būtu jāapmeklē. Zelta muzejs, kurā var apskatīt unikāli pirms-Kolumbijas mākslas priekšmetu kolekciju. Nacionālais muzejs, kur atrodas liels eksponātu skaits, sākot no pirms-Kolumbijas līdz mūsdienu mākslai. Santa Clara muzejs, Iglesia del San Ignacio – viena no visbagātāk dekorētajām valstī baznīcām. La Candelaria – plisētais vecākais kvartāls. Cerro de Monserrate – smaile pilsētas malā, kas pazīstama kā daudzu brīnumu vieta. Kā arī botāniskais dārzs Jardin Botánico José Celestino Mutis. Vēl Bogotā ir vērts paklausīties ielu muzikantus de Santander laukumā. Apmēram 50 km no Bogotas atrodas Zipaquira. Tā ir vieta, kas ir slavena ar savām sāļu šahtām, kurā vienā no tām atrodas slavenā Sāls katedrāle.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1172816
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties