Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:592359
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Būvelementa attīstiba    2
2.  Izmantojamie būvizstrādājumi    3
3.  Būvelementa konstruktīvie risinājumi    7
4.  Būvelementa ekspluatācija    15
5.  Tehniskie un ekonomiskie rādītāji    16
6.  Izmantotās literatūras saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

Ja nepieciešams izveidot kāpnes, kuras aizņem maz dzīvojamās platības, iespējams izvēlēties vītņu kāpnes, tomēr faktiski šīs uzskata par palīgkāpnēm un vēlams izbūvēt tikai vietās, kur cita veida kāpnes izbūvēt nav iespējams. Vecāka gada gājuma cilvēkiem pa šādām kāpnēm pārvietoties var sagādāt grūtības, taču mazi bērni pārvietojoties var nokrist.
Bez konstruktīvajām īpatnībām, svarīgi zināt arī, kāda var būt izmantojamo materiālu mijiedarbība un saderība, un kā kāpnes ekspluatācijā izskatīsies kopā ar pārējo interjeru, kā arī kādas būs to specifiskās īpašības. Piemēram, ozolkoka trepes pārklājot ar lētu materiālu, laka var sākt lobīties un sabojāt kāpnes. Ekonomijas nolūkos var izvēlēties priedes koku, un pārklāt to ar izturīgu laku. Tikai nevajadzētu izvēlēties spodrināto variantu, jo šādi pakāpieni būs slideni. Ja ģimene nav liela, un mājās tiek uzturēta ideāla kārtība, tad kāpnes var noklāt ar mīkstu paklāju.
Koka kāpnes, ja materiāls nav atbilstoši sagatavots, var izkalst. Un faktiski tā ir viena no lielākajām problēmām, kas var parādīties ekspluatācijas laikā. Tas nozīmē, ka izvēloties šī materiāla izstrādājumus, jādomā par telpas mikroklimatu. Lai nodrošinātu normālus ekspluatācijas apstākļus, būtu nepieciešams 40—60% gaisa mitrums.

5.Tehniskie un ekonomiskie rādītāji.
Tā kā kokmateriāls ir atjaunojams dabas resurss, kokmateriālu kāpņu izgatavošana ir ļoti ergonomiska un videi draudzīga un pareizi apstrādāta koka konstrukcijas mūžs ir mērojams pat gadsimtiem.
Kāpņu izmaksas ir ļoti atkarīgas no izvēlētā kāpņu kokmateriāla, kā arī projekta sarežģītības pakāpes. Piemēram, vienkāršas bēniņu kāpņu izmaksas ir sākot no 50ls.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties