Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:759949
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

7. DRAUDI
Izdevniecības draudi ir ārējie draudi, kas var to kavēt noteiktā mērķa sasniegšanai. Šajos draudos ietilpst politikas ietekme, likumdošanas ietekme, apkārtējās vides ietekme, IT notikumi un jauninājumi, konkurentu nodomi, tirgus pieprasījums, jaunas tehnoloģijas, idejas un pakalpojumi, svarīgi līgumi un vienošanās, partneri, spēcīgs iekšējais potenciāls, traucēkļi, nepārvaramas vājības, svarīgu darbinieku aiziešana no darba, noturīgs finansiāls atbalsts, ekonomika, kur iekļaujas gan iekšzemes, gan ārzemes, sezonalitāte.
Draudos ietilpst konkurētspēja ar citiem Latvijas izdevējiem, un neziņa par to, vai Latvijas auditorija paliks uzticīga arī turpmākos gadus konkrētiem izdevumiem. Aktuāls ir jautājums arī par “Rīgas Viļņi” izdevumu aktualitāti citās Baltijas valstīs.
Pret “Rīgas Viļņi” ir iesniegtas vairākas prasības tiesā, kas var ietekmēt tās finansiālo stāvokli 2015.gadā, ja kāds no morālā kaitējuma saņēmējiem iegūst tiesas sēdē apstiprinājumu, ka ir pelnījis morālā kaitējuma kompensāciju.
Fizisku personu (K.F. un I.F.) prasības par morālā kaitējuma kompensācijas 10000.00 LVL (14229 EUR) piedziņu, atvainošanos, informācijas atsaukumu un tiesāšanās izdevumu piedziņu. Lietas izskatīšana pirmajā instancē pabeigta, nelabvēlīgs rezultāts, spriedums nav stājies spēkā, tiks iesniegta apelācijas sūdzība. 2014. gada 29. oktobrī ar spriedumu civillietā Nr. C27169612 daļēji apmierināja K. F. un I.F. prasību pret SIA Izdevniecība Rīgas Viļņi un nolēma piedzīt no SIA Izdevniecība Rīgas Viļņi katra prasītāja labā morālā kaitējuma atlīdzību EUR 500.00 apmērā un tiesāšanās izdevumus EUR 228.92. 2015. gada 10. janvārī SIA Izdevniecība Rīgas Viļņi iesniedza pretsūdzību par kasācijas sūdzību saistībā ar Rīgas apgabaltiesas 2014. gada 29. Oktobra spriedumu civillietā nr. C27169612 ar lūgumu noraidīt prasītāju kasācijas sūdzību kā nepamatotu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties