Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:277431
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Intuīcijā ir daudz kas neizprotams un neizskaidrojams, tāpēc filozofija nereti to ir saistījusi ar mistiskām (no grieķu val. mystikōs – noslēpumains) zināšanām. Pie mistiskās pieredzes sfēras pieder atklāsme, gaišredzība, stāvoklis, ko sasniedz ekstāzē, utt. Filosofi mistiķi par augstāko pasaules apjēgšanas formu uzskata mistisku intuīciju – tādu garīgo pieredzi, kurā pilnīgi pārstāj pārstāvēt subjekta un objekta attiecības un cilvēks saplūst ar pasauli, redzot to spožā un skaidrā gaismā. Tajā atklājas Dieva vārds un augstākā jēga, cilvēka dvēsele sasniedz vienotību ar Dievu. Daudzi mistiķi uzsver, ka galvenais nav vīzijas, ekstāzes stāvoklis, bet gan pilnīga cilvēka gribas un intelekta pakļaušanās Dievam. Lai sasniegtu šādu mistiskās intuīcijas stāvokli, ir nepieciešama speciāla sagatavošanās, tomēr, pēc mistiķu domām, ar to nepietiek, jo mistiskā intuīcija rodas kā dāvana, nevis kā noteikta stāvokļa sasniegšanas automātisks rezultāts.
Intuīcija ir tiešs tvērums, kas pavada saprašanu un dod iespēju nepastarpinātā veidā saprast situāciju, jēgu, notikumu virzību. Intuīcija līdzinās iekšējai balsij, kas tver jēgu. Tā balstās uz iepriekšēju pieredzi, situācijas ļoti plašu aptvērumu, kas sasniegts nez loģiskās analīzes palīdzības.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1240085
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties