Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:651930
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Internets    3
3.  Interneta lietojumi veselības aprūpē    5
3.1.  E-veselība Latvijā    5
3.2.  Internets depresijas ārstēšanā    6
3.3.  Mobilo telefonu aplikācijas    7
4.  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

3.3 Mobilo telefonu aplikācijas
Pēdējos gados vērojama tendence, ka palielinās mobilo telefonu loma cilvēku ikdienā, tie piedāvā arvien jaunas funkcijas, tajā skaitā arī veselībai paredzētas programmas. Tās ir paredzētas gan mediķiem, gan pacientiem. Dažas no jaunākajām izstrādātajām aplikācijām aplūkotas nodaļas turpinājumā.
• JEMS Video Consult
Laista apgrozībā 2011. gadā, šī aplikācija, lietojot viedtālruni, ļauj veselības aprūpes darbiniekiem redzēt tiešsaites medicīniskās konsultācijas no jebkuras vietas. Tā dod iespēju ārstam konsultēt, piemēram, operācijas vai attālināti uzstādīt diagnozi slimam ieslodzītajam. Tomēr tai nav obligāts JEMS video serveris, lai funkcionētu, bet tā atbilst HIPPA (Health Insurance Portability and Accountability Act) tādēļ nodrošina drošu sadarbības vidi.
• Eviti
Tā ir lēmumu pieņemšanas palīgierīce, kas nodrošina onkologiem un viņu darbiniekiem, izrakstot klīnisko ārstēšanas veidu, tiešsaites pieeju uz pierādījumiem balstītai inteliģencei. Tā sagādā digitālo datubāzi par onkoloģisko ārtsēšanas režīmu izmaksām, iznākumiem, efektivitāti un toksicitāti. Aplikācijas datubāzi sastāda rezultāti no valdības un privātajiem avotiem, ko apkopojuši pieredzējuši onkologi, pasaules mēroga medicīnas konsultani un citi medicīnas informātikas speciālisti.
• LifeImage Medical Image Sharing
LifeImage ir medicīnas attēlu apmaiņas sistēma, kas ļauj ārstiem un pacientiem sūtīt, saņemt un sekot līdzi visa veida medicīnas attēliem, ieskaitor rentgenuzņēmumus, datortomogrāfa attēlus un magnētiskās rezonanses attēlus. Tā ir radīta, lai atvieglotu problēmas, kas saistās ar medicīnas uzņēmumu pārsūtīšanu un sadarbību, lai serviss darbotos nepieciešams tikai interneta pieslēgums. Papildus šis pakalpojums ļauj ārstiem reālajā laikā sekot līdzi izmaiņām, un palīdz novērst nevajadzīgus vai liekus izmeklējumus, atļaujot medicīnas attēlu savlaicīgu pieejamību starp pacientiem, ārstiem un konsultantiem. Tas ļauj ietaupīt pacientu izmaksas uz testiem, kā arī pasargā no nevajadzīgas radiācijas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties