Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:816038
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Inflācija ir process, kurā notiek cenu līmeņa celšanās, kā rezultātā naudas vērtība samazinās, respektīvi, naudas pirktspēja. Inflācija ir monetārs fenomens, jo cenu līmenis un līdz ar to arī naudas vērtība mainās, bet nevis mainās tieši konkrētai precei cena. Inflācija ir nepārtraukts process, kurš nav vienreizēja darbība. Inflācijai ir tieksme konstanti pieaugt ilgākā laika posmā.
2. Palielinoties pieprasījumam ekonomikā palielinās arī inflācija. Uzņēmumi var palielināt ražošanas jaudu vai arī palielināt cenu, vai arī abus reizē. Izmaksu sadārdzināšanās uzņēmumu ietekmē iekurā gadījumā, vai pieprasījums palielinās vai nē. Importa cenu pieaugums var ietekmēt vietējo ražotāju cenu kāpumu.
3. Inflācijas prognožu neparedzētās sekas izraisa izmaksas uzņēmumiem un darbiniekiem. Neparedzēta inflācija ietekmē darbaspēka tirgu. Ekonomisti cenšas prognozēs iekļaut to, ko izvēlēsies darīt cilvēki, jo cilvēku izvēles balstās uz to, ko viņi prognozē. Ekonomikā pielieto kopējā piedāvājuma un pieprasījuma modeli, lai prognozētu cenu līmeni.
4. Izaugsmes izmaksas jeb ilgtermiņa izaugsmes kritums IKP ir visnopietnākās izmaksas dēļ prognozētās inflācijas ietekmes. Šīm izmaksām ir trīs avoti. Pirmais ir tas kā prognozētā inflācija ietekmē nodokļu sistēmu valstī. Otrs veids, kas ietekmē ekonomiskās izaugsmi ir tas, ka tā vietā, lai koncentrētos uz lietām, kurām ir salīdzinošas priekšrocības ar citiem ražošanā, cilvēki meklē ienesīgākus veidus, kā izvairīties no inflācijas kāpuma sekām. Trešais avots dēļ kā palielinās ekonomikas izaugsmes izmaksas ir tas, ka tad, kad inflācijas likmes pieaug, tad arī pieaug bažas par ilgtermiņā inflācijas likmes pieaugumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties