Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:999822
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Latvijai ar tās izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli, bagāto kultūrvēsturisko mantojumu, kūrortu tradīcijām un maz pārveidoto dabu ir labi priekšnoteikumi kļūt par tūristiem pievilcīgu zemi. Tūrisms Latvijā ir viena no tām tautsaimniecības nozarēm, kas atrodas savā attīstības posmā, taču progresē un pilnveidojas salīdzinoši strauji. Cenu un kvalitātes ziņā Latvijas tūrisms arvien vairāk tuvojas Eiropas līmenim, tomēr joprojām saglabā lētas tūrisma valsts stereotipu tūristu vidū, ko var uzskatīt par pozitīvu rādītāju, jo tas veicina tūristu pieplūdumu. Svarīgi piebilst, ka Latvijas tūrisms pakāpeniski iekļaujas starptautiskajā tūrisma sistēmā. Latvijas Tūrisma padome ir Baltijas jūras Tūrisma komisijas asociētā locekle un Baltijas valstu tūrisma organizācijas biedrs. Baltijas valstu tūrisma organizācija, savukārt, ir Pasaules Tūrisma organizācijas piesaistītais biedrs. Vairākas Latvijas tūrisma profesionālās asociācijas ir starptautisko organizāciju locekles. Ir noslēgti daži starpvaldību nolīgumi par sadarbību tūrisma jomā. Kopumā Latvijas tūrisma attīstības aina izskatās daudzsološa, taču no ekonomiskā skatu punkta šajā nozarē ir arī daudz negatīvu tendenču un vājo punktu.
Tūrisma attīstību kavējošie faktori ir, piemēram, nepietiekami attīstīta infrastruktūra, nenoteikta valsts politika nozarē, nepietiekams valsts finansējums u.c.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties