Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:659696
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Asinsreces faktoru koncentrāti ārstēšanas vadlīnijas
Vienīgā iedarbīgā hemofilijai raksturīgu aisnsreces traucējumu ārstēšanas metode ir individuāli trūkstoša vai nepietiekami aktīvā asinsreces faktora aizstāšana. Tā tiek saukta par aizstājterapiju un, veikta ievērojot regulārus, individuāli atšķirīgus intervālus, novērš asiņošanas rašanos vai aptur asiņošanu, ja tiek lietota konkrētā asiņošanas gadījumā. Vēl patlaban VIII vai IX asinsreces faktoru pārsvarā iegūst no donoru asinīm. Asins donora vīrusinfekcijas, it īpaši hepatīta vīrusus, kas izraisa aknu iekaisumu, vai AIDS izraisošo HIV, ne vienmēr var atpazīt, pat veicot visrūpīgākos izmeklējumus. Tāpēc ražošanas procesā ir obligāti vīrusu inaktivācijas pasākumi.
Kopš 1993.gada tiek izmantoti ar gēnu tehnoloģijas metodēm ražotie, tā saucamie rekombinantie VIII faktora preparāti, kam ir identiska darbība asinsreces procesā un kas izrādījušies līdzvērtīgi līdz šim no donoru asinīm iegūtajiem koncentrātiem. Citas aizstājterapijas komplikācijas izpaužas ar pēkšņām transfūzijas šoka reakcijām. Tās ir ārkārtīgi retas un radušās vienīgi nepareizas lietošanas dēļ. Imunoloģiskas reakcijas pret dažādām, asinsreces faktoru koncentrātos esošām olbaltumvielu sastāvdaļām, kam nav specifiskas asinsreci veicinošas darbības, tāpat ir nevēlams terapijas iznākums. Vēl nav nešaubīgi noskaidrots, cik bieži un kādēļ lielākoties jauniem hemofilijas slimniekiem rodas antivielas, t.i., specifiskas aizsargvielas pret ievadīto VIII vai IX faktoru. Tās inaktivē VIII vai IX faktoru un tādējādi bīstami pastiprina asiņošanu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties