Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:561063
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Hannibals    4
  Otrais pūniešu karš    6
  Kauja pie Kannām    9
  Kannu kaujas norise, sekas    11
  Nobeigums    15
  Recenzija    16
  Izmantotās literatūras saraksts    17.
Darba fragmentsAizvērt

Virkne mazāku kauju novājināja Hannibala karaspēku. Kad 203. gadā pr. Kr. Ziemeļāfrikas krastā izkāpa romiešu karavīri, kartāgieši bija spiesti, lai aizstāvētu savas teritorijas. Gadu vēlāk Hannibals pie Zamas stājās aci pret aci ar labi apmācītu romiešu armiju un cieta smagu sakāvi. Kartāga bija spiesta noslēgt mieru, atteikties no daudzām teritorijām un maksāt Romai nodevas.

Nobeigums
216. g. p. m. ē. Kaujā pie Kannām hannibals parādīja savas lieliskās karavadoņa spējas. Romiešiem uzbrūkot, Hannibals lika savam karaspēkam atkāpties. To redzēdami romieši nodomāja, ka Hannibala armija ir sakauta, un devās straujā uzbrukumā. Hannibala jātnieki, kas atradās abos kaujas ierindas galos, aplenca uzbrūkošos romiešus. Vairāk nekā 50 tūkstoši romiešu karavīru tika nogalināti vai saņemti gūstā.
Šī sakāve satrieca Romu. Vēsturnieks Tits Līvijs rakstīja: “Ielas bija pilnas ar vaimanojošam un raudošām sievietēm.” Romieši baidījās, ka Hannibals dosies uz viņu pilsētu, un tās bija republikas drūmākās dienas.
Kā pirmais manā darbā tika pētīta Hannibala darbība Otra pūniešu kara laikā. Tā atspoguļo Hannibala neticamo objektīvi, parādot gan tās pozitīvās, gan negatīvas puses, kā arī uzvaras un zaudējums, kas nav raksturīgi sveštautiešiem, ņemot vērā, ka tie bija viņu niknākie ienaidnieki. Un kā otrā tika pētīta kauja pie Kannām, kuru izpētot atklājās, ka tā bija taktiski pārdomāta un tam laikam neraksturīgi un veiksmīgi izplānota. Teorētiski neviens karaspēks nevarēja uzvarēt Romas armiju, kurā bija astoņi leģioni ar labi bruņotiem un apmācītiem kareivjiem. Taču kartāgieši to izdarīja. Hannibals atklāja un izmantoja romiešu vienīgo vājo punktu: Romai bija skaitliski mazāka kavalērija.
Rakstot darbu tika veiksmīgi izpildīti visi izvirzītie uzdevumi, sasniegts ir arī darba mērķis- sniegt priekšstatu par Kannu kauju un tās dižo karavadoni Hannibalu, kas mainīja karataktiku senejā Pasaulē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1332623
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties