Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:335356
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Elektroenerģijas resursi ir vajadzīgi visām tautsaimniecības nozarēm, un no tā izriet, ka elektrības patēriņš zināmā mērā raksturo aktivitāti valstī. Tāpēc būtiska ir valsts spēja nodrošināt gan ražošanai, gan iedzīvotāju sadzīvei nepieciešamo elektroenerģijas apjomu. Liela daļa valstu pašas nespēj saražot pietiekami elektroenerģijas, tāpēc importē to no citām valstīm. Ar elektroenerģijas iegūšanas tradīcijas dažādās valstīs ir atšķirīgas.
ES dalībvalstu vidū lielākā elektroenerģijas ražotāja ir Vācija.2006.gadā saražojusi 543,5 terovat stundu, tai seko Francija ar 533,33,un Lielbritānija 361,5.
TES iegūtā elektroenerģija veido vis lielāko daļu kopīgo energoresursu. Starp ES dalībvalstīm ir tādas, kas šādā veidā iegūst līdz pat 95% savā teritorijā saražotās elektroenerģijas, piemēram, Īrija 94,9 %un Grieķija 92,8%.Vismazāk iegūst Zviedrija 7,8% no sava saražotā elektroenerģijas apjoma.
No ES valstī AES elektrības ražošanā izmanto Francija 78,1% no valstī saražotās elektroenerģijas. Beļģija 57,3% un Zviedrija 54,7%.
HES un alternatīvos elektroenerģijas ieguves veidus visvairāk no dalībvalstīm izmanto Austrija 70,4%, kam seko Zviedrija 46,4% un Itālija 19,6%.
Citās dalībvalstīs šie rādītāji svārstās nedaudz virs 10%. Ja valsts nespēj ietiekami saražot elektroenerģijas, trūkstošais apjoms tiek importēts.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties