Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:620967
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ārējās pazīmes    5
  To nozīme sociālajā statusā    7
  Iespējas nokļūt elitē    7
  Elites nozīme    8
  Cilts vispārēja organizācija    9
  Lēmumu pieņemšana    10
  Secinājumi, literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Vēlētos skatīt ģermāņu cilšu vēsturi kā būtisku visas Eiropas kultūras izveides procesā, uzsverot ģermāņu cilšu sociālās struktūras veiksmīgo attīstību, ietekmēm no Romas un spēju ar savu kareivju sabiedrības disciplīnu un drosmi un reizē ‘’barbariskajām’’ fiziskajām garīgajām potencēm, kas līdzīgas visām ģermāņu ciltīm, spējot nopietni ietekmēt Romas vēsturi, līdz ar to tālāko Eiropas vēsturisko procesu. Tādēļ jāskata kopā gan antropoloģiskais, gan sociālais aspekts ģermāņu cilšu sociālās uzbūves izpētē.
5. gadsimtā pr.Kr., ģermāņu cilšu grupas, kurām bija kopīgi valodas pamati un tradīcijas, klejoja pa Eiropas rietumu un centrālo daļu. Ap 2. gadsimtu pr.Kr. ģermāņi jau bija apguvuši mūsdienu Vācijas ziemeļu daļu un Skandināvijas dienvidus. Ģermāņi bija klejotāju, pagānu ciltis, kuru attīstība un dzīves veids, droši vien īpaši neatšķīrās no Baltijas tautām. Seno Vidusjūras reģiona civilizāciju uzplaukuma laikā, bronzas un dzelzs laikmeta kultūru balsts citās Eiropas daļās bija, galvenokārt, lauksaimniecība. Tirdzniecība, tāpat kā amatniecība un pilsētas bija vēl vāji attīstīti. Jo tālāk uz ziemeļiem no Vidusjūras, jo zemāka bija saimniecības attīstība un agrīnākā stadijā bija sabiedrības, valsts un kultūras attīstības procesi.
Nedaudz par hronoloģiju: Rietumromas impērijas sabrukumā nozīmīgs faktors bija ģermāņu cilšu spēcīgās sabiedrības un nerimtīgie uzbrukumi. 5.gs. ģermāņi vairs nelūdza Romas imperatoru atļauju apmesties impērijas teritorijā kā federātiem, bet gan ieradās paši, apmetās impērijas zemēs, veidojot tur savas agrīnās valstis, tikai tad sākot izirt tradicionālajai ģints iekārtai, uz ko vēlos vērst uzmanību.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties