Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:313998
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Galvas smadzenes    4
1.1.  Galvas smadzeņu attīstība    4
1.2.  Galvas smadzeņu masa    4
1.3.  Galvas smadzeņu iedalījums    4
2.  Papildsmadzenes    5
3.  Mugurējās smadzenes    6
4.  Vidussmadzenes    7
5.  Satrpsmadzenes    8
6.  Gala smadzenes    9
7.  Smadzeņu dobumi    10
8.  Galvas smadzeņu audzēji    11
9.  Galvas smadzeņu nervi    12
10.  Galvas smadzeņu traumas    13
11.  Muguras smadzenes    14
12.  Muguras smadzeņu audzēji    15
13.  Muguras smadzeņu nervi    16
14.  Secinājumi    17
15.  Izmantotā literatūra un resursi    18
16.  Pielikums    19
Darba fragmentsAizvērt

Visdārgākais cilvēkam ir veselība. Tāpēc mēs cenšamies ievērot uzmanību,
bet ne vienmēr tā tas ir. Daži ļoti cenšas to ievērot, citi vienkārši nespēj ievērot vai nespēj to ievērot, jo ir jau noticis tas sliktākais. Runa ir par galvas un muguras smadzenēm. Mūsu ķermeņa sastāvdaļām, dažiem cilvēkiem tās ir dārgas, svētas, mīļas vai citādi, bet ļoti svarīgas sastāvdaļas, bez kurām praktiski nav iespējas dzīvot vai kustēties, dzirdēt, redzēt un sazināties, domāt ikdienā.
Tie cilvēki, kuri vairs nespēj ievērot uzmanību ir jau noticis tas sliktākais kā jau teicu. Tik mazliet iedomāsimies , kas tas varētu būt? Iespējams jūs jau zināt vai nojaušat, pat nezinot, kas tas iespējams ir noticis ar jums tuvu vai pat ļoti tuvu cilvēku un to vairs nevar novērst. Tā ir traģēdija, kāda? Galvas vai muguras smadzeņu trauma, negadījums, pat esot uzmanīgam un skatoties, kas ir notiek, lai sevi netraumētu. Pat sitiens pa galvu var nodarīt postu jūsu galvaskausam un ar to pie reizes smadzenēm, kurās ir nervi, dzīvībai vajadzīgi. Galvas smadzeņu nervi mums atrodas gan galvas priekšpusē, gan aizmugurē, sānos un viducī. Tāpēc nekad nedrīkst tāpat vien sist pa galvu, jo ir dažas vietas, kur cilvēks uzreiz var būt miris.
Protams, no galvas smadzeņu slimībām cilvēkam var kļūt sliktāk, šīs slimības izpaužas visādos veidos, gan vieglos, gan smagos gadījumos, gan ārstējamos gadījumos, gan neārstējamos gadījumos. Tās var ietekmēt jūsu dzīvi un arī ģimenes, dažkārt draugu dzīves dažādās nozīmes, gan sliktā , gan nomācošā. Operācijas ir dārgas , sarežģītas, bet vienmēr neatmetiet tam cerību, dzīve vienmēr ir ar pārsteigumiem pilna un varbūt jums tieši var paveikties!
Tāpat arī muguras smadzenes mums liekas, ļoti maziņas, jo viņas atrodas starp skriemeļiem, iekšā, bet mēs noteikti zinām, ko tās mums dod un nozīmē. Tās mums dod brīvību pasaulē, mājās, ārā un pasākumos, Ko viņas dod? Muguras smadzenes mums dod kustības, mēs varam gan skriet, iet un kustināt rokas, kājas.
Mēs arī zinām , ka ir muguras smadzeņu audzēji, ļaundabīgi un labdabīgi kā galvas smadzenēm. Pat tagad maziem bērniem ir sastopami šie audzēji, pat tas ir Latvijā, jau mazā mazotnē. Pieaugušajiem cilvēkiem arī ir un viņi saprot, ko tas nozīmē un kā ar to cīnīties vai necīnīties, bet mazs bērns to vēl nevar saprast , tāpēc tas ir ļoti skumji, ka cilvēkiem, bērniem tā ir jācieš. Tāpēc jau pasaulē, Latvijā ir izveidotas klīnikas un ierīces ar ko ārstēt, bet ne vienmēr palīdz. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties