Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:483723
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  FMEA teorētiskie aspekti    4
1.1.  Cēloņu analīzes izveides etapi    5
1.2.  Pielietošanas gaita    8
1.3.  Sagatavošanas darbi    9
1.4.  Sistēmas definēšana    10
1.5.  Kļūdas smaguma (ietekmes) pakāpe    10
1.6.  Varbūtības (iestāšanās) pakāpe    11
1.7.  Atklāšanas pakāpe    12
1.8.  Riska prioritātes pakāpe    12
2.  Risku analīze un vadīšana    14
2.1.  Riska iestāšanās seku veidi un apjomi    14
2.2.  Risku vadīšana    15
  Secinājumi un priekšlikumi    19
  Izmantotā literatūra un avoti    20
  Pielikumi    21
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi
1. FMEA ir sistemātiska metode kļūdu atklāšanā un analizēšanā. Lai gan sākotnēji šo metodi izstrādāja militārām vajadzībām, iespējamo kļūdu un seku analīzes metodiku tagad plaši izmanto dažādās nozarēs.
2. Cēloņu analīzes laikā, lai apzinātu problēmas izcelsmi svarīgi ir pieci posmi: lielāko pastāvošo problēmu apzināšana, vienas noteicošās problēmas apzināšana, ieinteresēto grupu, indivīdu un institūciju intereses, problēmas risinšānas veidi, diskusija par centrālo problēmu.
3. Cēloņu analīzi var izmantot gandrīz jebkuras problēmsituācijas risināšanā. Svarīgi ir ievērot šādus posmus: problēmas noteikšana, datu vākšana, iespējamo cēloņu noteikšana, galveno cēloņu noteikšana, risinājumu ieteikšana un īstenošana.
4. FMEA ir arī lieliska sistēma visa uzņēmuma darbības organizācijas nodrošināšanā. Jo vairāk tiek izmantota FMEA metode projektu sākumposmā, jo mazākas ir izredzes, ka nākotnē notiks problēmas sistēmas darbībā, un būs nepieciešama cēloņu analīze.
5. Cēloņu analīzes veikšanai viens no visbiežāk izmantotajiem kvalitātes instrumentiem ir cēloņu seku analīze. Tā lieliski palīdz iedziļināties, kāpēc ir radusies neatbilstība.
6. Iespējamo kļūdu un seku analīzi veido novērtējumi par konkrētām zināšanām un rīcībām par kļūdu risku, kuros izmanto nepārtrauktus uzlabojumus. Iespējamo kļūdu un seku analīze tiek izmantota projektēšanas stadijā ar mērķi izvairīties no nākotnes neveiksmēm.
7. Lai uzsāktu analīzi, ir nepieciešams aprakstīt sistēmu un tās darbību. Laba izpratne par sistēmu vienkāršo tālāko analīzi.
8. Inženierim vajadzētu izvērtēt pašreizējo kontroles sistēmu, kas novērš kļūdas rašanos vai kas atklāj nepilnības, pirms produkts sasniedz klientu. Tālāk vajadzētu noteikt pārbaudes, analīzes, kontroles un citas metodes, kas var tikt vai ir izmantotas līdzīgās sistēmās, lai atklātu nepilnības.
9. Riska prioritātes pakāpei nav lielas nozīmes, izvēloties prasības kļūdām. Pēc smaguma pakāpes iestāšanās un atklāšanas pakāpes riska prioritātes pakāpi var viegli aprēķināt. To vajag darīt visos ražošanas procesos un/vai projektēšanā.
10. Iespējamā kļūdu un seku analīze ir daļa no kvalitātes kontroles plašākas sistēmas, kurā dokumentācija ir ļoti svarīgs nosacījums. Vispārīgi dokumenti un sīkas publikācijas ir pieejamas tiesu inženierzinātnēs un citās kļūdu analīzēs. Tā ir vispārēja prasība daudziem nacionāliem un starptautiskiem standartiem, kas izmanto iespējamo kļūdu un seku analīzi, novērtējot ražojuma integritāti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1331544
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties