Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:609847
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kognitīvās pieejas pārstāvji ir Ž. Piažē, Dž. Bruners, Ļ. Vigotskis, A. Bandura. Šīs teorijas priekšstats par cilvēka dabu: cilvēki ir racionāli, aktīvi un kompetenti, viņi saņem un pārstrādā informāciju. Teorijas procesi: asimilācija, akomodācija, līdzsvarošana, asociācijas. Šo teoriju lieto apmācībā. Kā piemēru no finanšu mehānisma uzņēmumā varu minēt, ka darbinieks saņem instrukcijas, normas, metodiskos norādījumus un pēc tam pats patstāvigi var darboties uzņēmumā pēc saviem ieskatiem, jo viņš iemācās kā un kas ir jadara, lai pilnvērtīgi varētu strādāt uzņēmumā.
Psihoanalītiskās piejas pārstāvji ir Z. Freids un E. Eriksons. Šīs teorijas priekšstats par cilvēka dabu ir bezapziņas ietekme uz cilvēka rīcību, bet procesi ir psihoseksuālā attīstība, identifikācija, attistibas krīzes. Šo teoriju lieto cilvēka personības un savstarpējo attiecību izpētē. Piemēram, var izpētīt, cilvēku attiecības veselā kolektīvā vai cilvēka attiecības ar organizāciju ar mērķi uzzināt vai ir vērts šai organizācijā strādāt.
Humānistiskās pieejas pārstāvji ir A. Maslovs un K. Rodžerss. Šīs teorijas priekšstats par cilvēka dabu ir cilvēks kā personība ir vienots veselums, „Es” tēls. Šīs teorijas procesi ir pašaktualizācija, pašvertējums, attieksme. Savukārt lieto šo teoriju pieaugušo konsultēšanā, socializācijā un mūžizglītībā. Piemēram, strādājot ar finansēm saistitā darbavietā, cilvēkam ir jāpapildina savas zināšanas un nepārtraukti jāattīsta sevi, lai varētu strādāt ar cenu noteikšanu, dividendēm un noguldīt naudu.

Secinājumi
Ir svarīgi , lai cilvēki izprastu savu rīcību, tādejādi varētu pilntiesīgi strādāt uzņēmumā. Uzskatu, ka strādājot ar finanšu mehānismu uzņēmumā, cilvēkiem ir jābūt ļoti skaidrai izpratnei par to, kāpēc viņi strādā finanšu sektorā. Liekot lietā psiholoģijas teoriju un sasaistot to ar piemeriem, cilvēkiem ir vieglāk izprast, kādi darbinieki ir vajadzīgi uzņēmumā, kas varētu strādāt ar finanšu mehānismiem organizācijā un izdarīt savu darbu godīgi un uzticami, tā, lai uzņēmums varētu pilntiesīgi strādāt, un tam nebūtu problēmu ar naudu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1318256
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties