Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:793384
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 37 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Cilvēktiesību pārkāpumi fiktīvu laulību gadījumā    4
2.  Normatīvie akti    6
3.  Cilvēku tirdzniecības aktualitāte    10
4.  Fiktīvās laulības - noziedzīgs nodarījums    13
5.  Problēmas – fiktīvu laulību rezultāts    16
5.1.  Bērnu dzimšana fiktīvās laulībās    16
5.2.  Fiktīvu laulību šķiršana    16
6.  Starptautiskā sadarbība    18
  Secinājumi    20
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    22
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Izstrādājot darbu „Fiktīvas laulības kā viens no cilvēktirdzniecības aspektiem”, autore ir sasniegusi ievadā izvirzīto mērķi – izpētīt fiktīvo laulību kā cilvēku tirdzniecības aspekta tiesisko regulējumu Latvijā, kā arī tika veikti visi nepieciešamie uzdevumi šī mērķa sasniegšanai, kas bija apskatīt cilvēktiesību pārkāpumus fiktīvu laulību gadījumā un saistošo normatīvo regulējumu; izvērtēta cilvēku tirdzniecības aktualitātes un pazīmju apskate; apskatīta fiktīvā laulība kā noziedzīgs nodarījums un no tās izrietošās problēmas, kā arī vērtēta starptautiskā sadarbību.
1. Pētot fiktīvo laulību esamību un situāciju autore secinājusi, ka galvenokārt, labprātīgi, fiktīvās laulībās ekonomisku apsvērumu dēļ dodas sievietes un, dažkārt arī vīrieši no ekonomisko “vājākām” Eiropas Savienības dalībvalstīm (piem: Baltijas valstis, Bulgārija, Rumānija u.c.), piemēram Vācijas vai Francijas, kā arī citu ekonomiski attīstītāko valstu pilsonēm/ņiem nav iemesla, vieglas peļņas rezultāta nodrošināšanai stāties fiktīvā laulībā. Uzskatāms, ka valstij, par šādām situācijām ir jāuzņemas atbildība un jācenšas tās izskaust, jo, ja nebūtu materiāli ekonomiska spiediena, (tomēr šis jau ir valsts vispārīgās ekonomikas jautājums) tad arī labprātīga vajadzība stāties fiktīvās laulībās samazinātos, protams, citi gadījumi ir, kad cilvēki tiek maldināti un stājas šajās laulībās citu apsvērumu labad, (piem: Vienkārši dramatiski, tā situāciju ar Latvijas sieviešu iesaistīšanu viltus laulībās vērtē Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta vadītāja Līga Bergmane. Sievietes, kuras piekrīt šādām laulībām, nav sasniegušas pat 20 gadu vecumu, daudzas nāk no trūcīgām daudzbērnu ģimenēm un viltus laulībā tiek iesaistītas, izmantojot sieviešu bezpalīdzīgo situāciju. Viltus laulībās tiek iesaistītas pat meitenes ar invaliditāti. Šogad visvairāk laulības noslēgtas ar Pakistānas pilsoņiem).
2. Lai izskaustu gadījumus un situācijas kad personas sevi pakļauj gadījumiem stājoties fiktīvajās laulībās, nevalstiskās organizācijas, Ārlietu ministrija un Iekšlietu ministrija regulāri sadarbojas ar plašsaziņas līdzekļiem. Nevalstiskās organizācijas un ir aktīvas dažādu informatīvo kampaņu, sabiedrības aptauju un apmācību organizēšanā. Tāpat atbildīgās institūcijas nodrošina informācijas pieejamību par ievērojamajiem piesardzības pasākumiem, dodoties strādāt uz ārvalstīm, cilvēku tirdzniecības un fiktīvo laulību risku dažādu valsts pārvalžu mājas lapās un citās interneta vietnēs. Pasākumu ir pamatoti ar to, lai mazinātu fiktīvo laulību skaitu– sabiedrības informēšana. Piemēram Iīrijā sadarbība notiek ar Latvijas vēstniecības Īrijā starpniecību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1364997
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties