Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:479254
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Savu referātu es rakstīju par ļoti harizmātisku, uzņēmīgu, drosmīgu un neatlaidīgu personību, kas Kubas vēsturē ieveda revolūciju un neatkarību. Šis cilvēks bija un joprojām ir Fidels Aleksandro Kastro. Neskatoties uz šķēršļiem kas viņam ir bijis jāpārvar viņš lielāko daļu savas dzīves ir veltījis Kubai un idejai par neatkarīgu Kubas valsti. Viņš neskaitāmas reizes ievēlēts par Kubas prezidentu un tauta viņam joprojām uzticās.
Šajā referātā gribēju noskaidrot visu, ko Fidels Kastro ir devis un atņēmis Kubas tautai.

Biogrāfija
Fidels kastro ir dzimis 1926.gada 13.augustā.
Fidels Kastro ir spāņu ieceļotāja dēls. Viņš ir uzaudzis turīgā ģimenē un tēvs bija turīgs plantators. Fidels tika audzināts dzelžainā stingrībā un tieši no ģimenes ir nākusi viņa pašdisciplīna. Lai arī viņa ģimene bija turīga mazais Fidels biedrojās arī ar nabadzīgu ģimeņu bērniem un kā viņš pats vēlāk ir atzinis, šī augšana starp dažādu slāņu cilvēkiem ir atstājusi paliekošu ietekmi uz viņu arī politiskajā darbībā. Arī viņš pats uzskata, ka šīs attiecības zināmā mērā ir devušas spēju izveidot tādu kā saikni ar tautu. Viņš nebija cilvēks no tautas, bet nebija arī tipisks vidusslāņa pārstāvis.
Jau kopš bērnības Fidels ir izcēlies ar varas izpausmēm bieži vien ar neatlaidību un drosmi panākdams savu. Savu pirmo dumpi viņš izveidoja tad, kad sešu gadu vecumā viņu nosūtīja uz vecvecāku māju pilsētā, lai viņš tur varētu mācīties pilsētas pamatskolā. Viņam tur nepatika un viņš sāka pārkāpt visus iespējamos noteikumus, lai vecāki viņu aizsūtītu uz internātskolu un viņam tas arī izdevās.
Deviņpadsmit gadu vecumā Fidels sāka mācīties Juridiskajā universitātē tieslietas. Tieši studenti bija viskarstākie revolūcijas atbalstītāji un tur arī dzima lielākās viņa idejas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties