Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:282214
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Veidojot projektu pirmo reizi saskāros ar aprēķiniem par elektroenerģiju, kā arī pirmo reizi ielūkojos elektroenerģijas patēriņa tabulā. Uzzināju elektrības cenu par 1 kWh, kā arī to, ka ir tādi tarifi. Šis bija kaut kas jauns un ļoti noderīgs, nākotnē, kad maksāšu elektrības rēķinus, noteikti atcerēšos, kā iemācījos aprēķināt cenu.
Rakstot projektu arī vairakkārt atcerējos par mūžīgo netikumu mūsu mājās – bieži tiek ieslēgta un atstāta gaisma istabās, kurās neejam pat vairākas stundas, visu dienu ir ieslēgts televizors, kuru pat neskatās, virtuvē vienmēr skan radio fonam un sāls lampa uz galda jonizē gaisu pat tad, kad neesam mājās. Vairākas reizes uzdevu sev jautājumu: Kā samazināt elektroenerģijas patēriņu? Tas ir pavisam vienkārši, galvenais ir par to atcerēties. Jau nedēļu izejot no mājas izslēdzu visas elektroierīces izņemot ledusskapi un plīti. Pēc aprēķiniem mana prognozētā summa par elektrību martā bija aptuveni Ls25, taču pēc skaitītāja sanāca summa Ls22,18. Tātad tas darbojas! Ietaupījums ir neliels, taču ja visi šādi atvienotu elektroierīces, mēs palīdzēju savai planētai, kas noteikti mūsdienās nav mazsvarīgi. Galvenais, lai taupītu elektrību – Neatstāt ieslēgtu gaismu un elektroierīces, kuras dotajā brīdī nav nepieciešamas, izejot no mājas atvienot elektroierīces, dodoties prom uz vairākām dienām atvienot visas elektroierīces, tā arī būs drošāk īssavienojumu gadījumos.
Projektā bija ieinteresēti arī mani vecāki, arī viņi ir sākuši izslēgt nevajadzīgo apgaismojumu un elektroierīces. Nekad īsti neesam interesējušies par ‘’zaļu’’ dzīves veidu, taču tagad mūsu interese ir mazliet pieaugusi, mēs palīdzam gan Zemei, gan sev, taupot elektrību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1331588
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties