Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:450856
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  E-pārvaldes jēdziens un būtība    4
3.  E-pārvaldes pamatprincipi    5
4.  E-pārvalde Eiropā    7
5.  E-pārvalde Latvijā    8
6.  E-pārvaldes iespējas valsts pārvaldes darba uzlabošanai    8
7.  Nobeigums    11
8.  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

E-pārvaldes jēdziens un būtība


E-pārvalde ir pakalpojumu, kurus ikdienā sniedz un būtu jāsniedz pašvaldībai, valdībai saviem iedzīvotājiem, elektroniskā forma, turklāt lēta, droša un ērta gan administrēšanas un uzturēšanas, gan lietošanas ziņā. E-pārvaldē jābūt savstarpēji savietojamiem formātiem un standartiem gan datos, gan datu pārraides ziņā. Tam visam ir jābūt viegli saprotamam cilvēkiem, ir jābūt dokumentācijai. Summējot iepriekš sacīto – sistēmai ir jābūt atvērtai.
Jaunas ekonomikas, informācijas sabiedrības, e-biznesa, e-komercijas un e-pārvaldes jēdzieni pēdējā laikā kļūst arvien aktuālāki. Lai informētu sabiedrību par e-pārvaldi, Latvijā tika radīts portāls www.eparvalde.lv. Visur pasaulē notiek virzība uz informācijas sabiedrību. Tas nozīmē, ka sabiedrība kļūst daudz informētāka un paveras arvien plašākas iespējas, kā sniegt un saņemt informāciju. Arvien vairāk palielinās informācijas tehnoloģiju nozīme ikdienas darba uzlabošanā, jo tās atvieglo cilvēku savstarpējo saziņu un tuvā nākotnē, un ir vērsts uz to, lai ļautu cilvēkiem vieglāk sazināties arī ar valsts un pašvaldību iestādēm. Patlaban gan iedzīvotāju virtuālā saite ar pašvaldību un valsts iestādēm ir vāja, taču tā noteikti attīstīsies, par to nešaubās arī portāla izveidotāji. „Portāls www.eparvalde.lv ir kā maza pilīte kopējā informācijas jūrā, kas radīta, lai kļūtu par ceļvedi ikvienam, kuru interesē e-pārvalde un ar to saistītie procesi, piedāvājot gan jaunākās aktualitātes šajā jomā, gan pamatinformāciju – normatīvo bāzi šajā sfērā, lielāko e-pārvaldes projektu atspoguļojumu un iespēju izmantot e-pārvaldes pakalpojumus”, uzsver portāla galvenā redaktore I.Erkmane.
E-pārvaldes raksturošanai dažādās pasaules valstīs tiek lietoti dažādi jēdzieni un to var izprast dažādi. Atbilstoši Latvijas e-pārvaldes koncepcijai e-pārvalde tās šaurākajā nozīmē ir sabiedrisko pakalpojumu sniegšana, izmantojot elektroniskos līdzekļus (internetu). Plašākajā nozīmē e-pārvalde tiek lietota visaptverošu valsts pārvaldes darba pilnveidošanas programmu kontekstā, kur papildus pakalpojumu sniegšanas elektronizācijai tiek risināti arī citi valsts pārvaldes darbības pilnveidošanas jautājumi.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1185454
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties