Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:700336
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.10.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Dubultpilsonība un tās iegūšana    4
  Kopīgā mijiedarbība    5
  Dubultpilsonība: priekšrocība vai trūkums?    6
  Dubultpilsonība valstīs    7
  Dubultpilsonība ASV    8
  Dubultpilsonība Lielbritānijā    9
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Katram cilvēkam ir tiesības izvēlēties, kuras valsts pilsonis viņš vēlas būt. Ja cilvēks vēlas būt vairāku valstu pilsonis, tad tā arī ir viņa brīva izvēle. Protams, izvēloties vairāku valstu pilsonību cilvēks uzņemas dubultatbildību, bet, ja cilvēks spēj un vēlas nest šo dubultatbildību, tad viņam ir jāpiešķir dubultpilsonība.
Dubultpilsonība ir nepieciešama, bet ne pilnībā visiem, kas dzīvo divās valstīs. Uzskatu, ka dubultpilsonība galvenokārt nepieciešama cilvēkiem, kas izveidojuši ģimenes citās valstīs un nevēlas zaudēt pilsonību dzimtajā valstī, tādējādi apsverot iespēju arī kādreiz atgriezties dzimtajā valstī. Vēl dubultpilsonību varētu piešķirt cilvēkiem, kas ļoti ilgu laiku strādā citā valstī, tādējādi dodot finansiālās priekšrocības, bet ar noteikumu, ja atgriežas dzimtajā valstī, ka ir jāatsakās no iepriekšējās valsts pilsonības. Tas būtu taisnīgi, jo ja cilvēks nostrādā ļoti ilgu laiku citā valstī un maksā tās valsts nodokļus, tad viņam jāpiešķir arī pilsonība.
Ir grūti izprast, kāpēc daudzas valstis neatzīst dubultpilsonību, jo ja cilvēks kalpo otrajai valstij un godīgi maksā nodokļus tad tā ir tikai priekšrocība pašai valstij. Protams nedrīkst piešķirt dubultpilsonību pilnīgi katram, kas to vēlas, bet gan tiešām strikti izvērtējot katra indivīda situāciju un uzskatu, ka šādi indivīdi ir daudz. Manuprāt, Latvijā arī drīz ieviesīs dubultpilsonību, jo tā ir nepieciešama, Tas lieliski palīdzētu latviešu biznesmeņiem izsisties ārzemēs un, iespējams, uzlabotu arī ekonomisko situāciju Latvijā. Piešķirot dubultpilsonību Latvijā diezgan, krasi palielinātos arī pilsoņu skaits, kā arī tas nezaudētu saikni ar latviešiem ārzemēs.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties