Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:347534
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3.Novērošana un iejaukšanās
Grupu novēro – skolotājs
Novērošana – novērošanas lapa
Uzvedība – tiks novērotas bērnu spējas darboties katrā no priekšmetiem, un intelektuālo spēju attīstība priekšmetos (kritērijus skatīt 1.pielikumā)
Rotaļnodarbības plāns ir balstīts uz montesorī metodes principa, kas veicina bērna mācīšanos un aktīvu iesaistīšanos izziņas procesā, šajā gadījumā plāns veicinās interesi par pasaules izzināšanu. Montesori didaktiskais materiāls ir veidots tā, lai tas organiski saplūstu ar bērna spējām un interesēm, kā arī tādā secībā, lai bērns justu tieksmi nepārtraukti izzināt vēl nezināmo. Darbošanās norit nepiespiesti, ar aizrautību un interesi, jo bērni izjūt iekšēju nepieciešamību darīt to, ko viņi paši izvēlas. „Palīdzi man to izdarīt pašam!” Skolotāja uzdevums ir parādīt bērnam, kā ar materiālu strādāt, sniegt atbalstu, ja tas nepieciešams, bet nedarīt bērna vietā. Bērns labāk atceras tad, ja ir ne tikai redzējis vai dzirdējis, bet ir izdzīvojis ar visām maņām un paveicis pats.
Brīva darbošanās ir Montesori pedagoģijas kodols. Bērni paši izvēlas, ar ko nodarbosies. Montesori skolotājs ir palīgs patstāvīgas personības attīstībā. Kad nepieciešams skolotājs dod padomu un palīdz bērnam pašam veikt uzdevumu. Skolotājs pacietīgi strādā ar bērnu un skaidro materiālu pielietojumu un atbalsta bērnu, ja tam nepieciešama palīdzība. Skolotājs veido arī bērnu attieksmi pret apkārtējo vidi un materiālu. Mācību plāna pamatā ir montesori metode, kurā bērns mācās darīt pats, skolotāja ir tikai kā palīgs, lai veidotu priekšstatu. Skolotājs nedara bērna vietā, bet bērns apgūst un dara pats. Tādējādi bērnam būs vieglāk uztvert informāciju par pasauli un cilvēkiem tajā. Pašam darot bērns apgūs valstis, iemācīsies lielāks mazāks nozīmi, veidos izpratni par to, kur atrodas mūsu valsts, kuras ir lielākās valstis pasaulē, kā arī iepazīs valstu kultūru, cilvēkus, valodu un visu pārējo, kas ietilpst ceļojumā apkārt pasaulei.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1376739
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties