Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:391600
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  TABULU SARAKSTS    3
  ATTĒLU SARAKSTS    4
  ANOTĀCIJA    5
  АНОТАЦИЯ    6
  IEVADS    7
1.  DATU BĀZES TEORĒTISKIE ASPEKTI    8
1.1.  DB izmantošanas risinājumi mūsdienās    8
1.2.  DB izmantošanas piemēri    8
1.3.  Datu bāzu risinājumu programmatūra    8
2.  DATU BĀZES „VIDEOFILMAS” PRAKTISKĀ REALIZĀCIJA    10
2.1.  Datu bāzes projekts    10
2.2.  Informācijas analīze    10
2.3.  Uzdevumu definēšana    11
2.4.  Datu strukturēšana    11
2.5.  DB modelis    13
2.6.  Datu bāzes praktiskā realizācija    14
2.7.  DB testēšana un pilnveidošanas risinājumi    24
2.8.  Kopsavilkums    24
  IZMANTOTO INFORMĀCIJAS AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    25
Darba fragmentsAizvērt

1.1. DB izmantošanas risinājumi mūsdienās
Mūsdienās ir pieejamas daudz un dažādas videofilmas, gan vecākas, gan jaunākas, kā arī dažādās valodās, un dažādos žanros. Datu bāze „Videofilmas” ir optimālākais variants kā sakārtot ļoti lielu skaitu dažādu filmu, un ļaut lietotājiem ātri atrast nepieciešamo informāciju par konkrēto filmu, vai vienkārši atlasīt filmas pēc interesējošā parametra. Šī datu bāze kalpo kā vietne, kur var smelt informāciju par videofilmām, kā arī datu bāze var kalpot kā pamats online filmu skatīšanai.
Tā kā arī jebkurš informācijas sakopojums, piemēram, burtnīcā tiek fiksētas videofilmas, un visa informācija par tām, arī ir savā ziņā datu bāze, tad vieglākai un ērtākai tāda paša informācijas veida uzkrāšanai, un vēlāk arī informācijas pārskatīšanai, meklēšanai, jaunu ierakstu ievadīšanai un dzēšanai , var kalpot šāda datu bāze.
1.2. DB izmantošanas piemēri
Mūsdienās datu bāzes tiek izmantotas ļoti bieži, daudzi uzņēmumi, gan lieli, gan mazi, izmanto datu bāzes. Datu bāzes ir sastopamas veikalos, aptiekās, autoservisos, slimnīcās, bibliotēkās, un daudzās citās vietās. DB „Videofilmas” izmantošanas iespējas ir samērā plašas. To var izmantot, piemēram, savā mājas lapā internetā, kura piedāvā informāciju par dažādām filmām, un ļauj saviem apmeklētājiem atrast interesējošu filmu meklējot pēc noteiktiem kritērijiem, piem. 2009. gada komēdijas. Datu bāzi var izmantot arī videonomā, ļaujot apmeklētājiem ātri un ērti atrast nepieciešamo filmu, un uzreiz uzzināt visu nepieciešamo informāciju par to.
Šādu datu bāzi var izmantot arī mājas apstākļos, tādējādi atvieglojot filmu meklēšanas procesu.
1.3. Datu bāzu risinājumu programmatūra
Pirms datu bāzes izstrādāšanas ir jāizvēlas ar kādu datu bāzes vadības sistēmu tā tiks izstrādāta. Datu bāzu pārvaldības sistēma (DBPS) (arī datu bāzu vadības sistēma) - programma (vai programmu kopums), kas nodrošina datu bāzu pārvaldību. DBPS ļauj ievietot, nolasīt, modificēt un dzēst ierakstus, kā arī veic citas ar datu glabāšanu un apstrādi saistītas darbības datu bāzē. DBPS izstrādātājus nosacīti var iedalīt divās daļās - slēgtā koda un atvērtā koda DBPS. Atvērtā koda divas populārākās DBPS ir MySQL un PostgreSQL. Savukārt slēgtā koda DBPS vairāk kā 80% tirgus daļu saskaņā ar Gartner Group 2006 pētījumu aizņem trīs izstrādātāji Oracle Corporation, Microsoft un IBM, kuri izstrādā attiecīgi Oracle, SQL Server un DB2. Ir minimāls funkciju kopums, ko visas DBPS veic vienādi, tai pašā laikā katrā no tām ir savas arhitektūras un implementēšanas atšķirības, kas nozīmē to, ka konkrētas aplikācijas izstrādē ir jāņem vērā konkrētā izvēlētā DBPS. Tas attiecas arī uz izmantoto SQL valodu - praktiski katrs DBPS izstrādātājs ir ieviesis savus papildinājumus šim standartam.
Microsoft Access ir datu bāzu vadības sistēma Microsoft Windows vidē. Dati sistēmā Microsoft Access tiek saglabāti tabulās. Sistēma nodrošina 'vilkt un nomest', kā arī piemērvaicājumu iespēju. Tajā ir augsta līmeņa programmēšanas valoda, kas izmanto kompilatoru Visual Basic. Datu bāzu vadības sistēma var darboties vairāklietotāju režīmā un izmantot attālus datus. Visas minētās iespējas sistēma Microsoft Access piedāvā realizēt ar iebūvētu vedni. Programma Microsoft Access ir izveidota, lai lietotājiem atvieglotu darbu ar lieliem datu apjomiem. Šī programma sākumā šķiet diez gan sarežģīta un tā tas arī, bet tās lietošana jums atvieglos darbu gan strādājot ar datu ievadi, gan veicot dažādus atlases un kontroles procesus. [ 6. ]

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties