Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:270834
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējos gados Latvijā ļoti aktuāla ir kļuvusi migrācija, aizvien vairāk cilvēku izbrauc no valsts, lai dotos „peļņā”, sakot ka „šeit nevar galus savilkt kopā”. Iespējams ka viņiem ir taisnība, bet es tā nedomāju. Cilvēka peļņa atkarīga no ieguldītā darba, pārāk daudz ir tādu cilvēku, kas grib pelnīt lielu naudu gandrīz neko nedarot, aizbraucot uz ārzemēm viņi strādā darbu, kas neatbilst viņu kvalifikācijai, un bieži vien atgriežas atpakaļ Latvijā, saprotot ko nav darījuši pareizi.
Ļoti daudz cilvēku no Latvijas emigrē uz attīstītajām valstīm, bet visvairāk uz Īriju, lai atrastu darbu un mēneša laikā nopelnītu tik daudz cik šeit vairāku mēnešu laikā. Es šajā lietā neredzu neko labu, jo cilvēki ar augstu kvalifikāciju un zināšanām brauc prom, un tagad ir izveidojusies situācija, kad Latvijai jāsāk ievest viesstrādnieki, jo nav kas strādā maz apmaksātu darbu, ārzemnieki ir ar mieru strādāt pie mums, jo viņu dzimtenē algas ir vēl zemākas.
Es nesaprotu kāpēc Latvija Eiropas prasībām un ieteikumiem klausa uz vārda, vajadzētu cīnīties, lai mums ir pēc iespējas vairāk produkcijas ko eksportēt, taču nē, labāk lai Latvijā ienāk imports, vai tad visi nekliedz ka jāpalielina naudas plūsma kas ienāk Latvijā. Valstij vajadzētu pēc iespējas vairāk atbalstīt rūpniecību, vēl vairāk samazināt nodokļu likmes, palīdzēt ar izejmateriālu iegādi. Daudzi uzņēmu pat sāk apsvērt iespēju pārcelt savas ražotnes uz ārvalstīm, bet tas taču dos ienākumus un darbavietas citas valsts ekonomikā.
Es domāju, ka migrācijas apjomi Latvijā ir diezgan kritiski tieši darbavietu dēļ, tomēr situāciju var labot, valstij ir tikai jācenšas vairāk ko darīt. Centieni mazināt migrāciju kļūst aizvien manāmāki, jo valdības vīrus sāk uztraukt pieaugošie skaitļi, kas rāda, cik iedzīvotāju pārcēlušies uz dzīvi ārvalstīs pavisam, kļūstot par citas valsts pilsoņiem. Tas nozīmē, ka par to pašu skaitli samazinās arī Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju skaits, iebraucēji mūsu valstī, kas iegūst Latvijas pilsonību, šo apjomu ne tuvu nevar atsvērt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1250392
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties