Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:658298
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

3. Darba aizsardzības prasības darba laikā
3.1. Stropētājam, kravas pārvietošanas regulētājam/signalizētājam darba laikā jāievēro sākotnējā instruktāžā aktualizētās vispārīgās darba drošības prasības:
3.1.1. Lietot darba raksturam atbilstošu darba apģērbu un darba vides riska novērtējumā noteiktos IAL (aizsargķivere, aizsargapavi u.c.), kuri noregulēti pēc lietotāja izmēra, neierobežo kustības un ir ērti; Aizliegts strādāt bez drošības prasībām atbilstošiem IAL.
3.1.2. Darba laikā esiet uzmanīgs.
3.1.3. Neielaist kraušanas zonā nepiederošas personas.
3.1.4. Darīt tikai to darbu, kurš ir uzdots.
3.1.5. Ievērot darba devēja noteikto darba laika režīmu, regulāri ievērot pārtraukumus. Tehnoloģiskajos pārtraukumos un pārtraukumos ēšanai izmantot atpūtas telpas.
3.1.6. Darba vietu vienmēr uzturēt tīru un kārtīgu; Nekārtīga darba vieta bieži ir nelaimes gadījuma izraisīšanās iemesls.
3.1.7. Darba laikā jālieto tikai sertificēti instrumenti un palīgierīces un darba vides riska novērtējumā noteiktie IAL.
3.1.8. Stropētājam un stropētājam kravu pārvietošanas regulētājam jābūt apgādātiem ar labi saredzamām atšķirības zīmēm.
3.1.9. Stropētājam un kravas pārvietošanas regulētājam/signalizētājam un visiem darbiniekiem, kas atrodas kravas celtņa darbības zonā obligāti jālieto aizsargķiveres, bet kravas pārvietošanas regulētājam/signalizētājam, kas ar kraušanas darbu vadītāja rīkojumu norīkots veikt signalizētāja vai kravas pārvietošanas regulētāja pienākumus ārpus aprīkotās darba vietas darbam augstumā, obligāti jālieto drošības sistēma (LVS EN 361), kas komplektēta kopā ar darba stāvokļa pozicionējošo jostu (LVS EN 358) un drošības trose ar enerģijas absorbētāju (LVS EN 355) ar drošības savienojumu (LVS EN 362), kas pieāķēta speciālā stiprinājumā – enkurpunktā (LVS EN 795), kas paredzēts slodzei ar 15 kN.
3.2. Stropētājs, kravas pārvietošanas regulētājs/signalizētājs kraušanas darbu izpildes laikā ir pakļauts kraušanas darbu vadītājam kā atbildīgajam par drošu kravu pārvietošanu.
3.3. Informācijas apmaiņai starp kravas celšanas iekārtas vai celtņa operatoru, Stropētāju un Stropētāju regulētāju/signalizētāju jāizmanto droši divpusējie sakari. Savstarpējo sakaru nodrošināšanai jālieto noteiktie roku signāli.
3.4. Kraušanas darbu vadītājam, iespēju robežās, kraušanas darbos iesaistītie nodarbinātie jānodrošina ar radio sakaru ierīcēm (rācijām) t.i. starp kravas celšanas iekārtas (kravas celtņa) operatoru – Stropētājiem un regulētāju/signalizētāju.
3.5. Tajos gadījumos, kad kravas celšanas iekārtas vai kravas celtņa darbības zona – kravas pārvietošanas zona no kravas celtņa operatoram vadības posteņa nav pilnīgi pārredzama un nav radio vai telefona sakaru, kraušanas darbu vadītājam jānorīko Stropētājs - kravas pārvietošanas regulētājs/signalizētājs, kas vada kravas pārvietošanu.
3.6. Uzmanību! Ja kravas pārvietošanā strādā vairāki stropētāji, signālus dod vecākais stropētājs, kuru norīko kraušanas darbu vadītājs kā atbildīgais par drošu kravu pārvietošanu objektā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties