Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:792419
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Biodegvielas vēsture    6
1.1.  Biodegvielas vēsture Latvijā    7
2.  Biodegviela    8
2.1.  Biodīzeļdegviela    9
2.3.  Biogāze    9
3.  Ar biodegvielu darbināmās automašīnas   
4.  Pētījums par biodegvielas veidiem, tās perspektīvu Latvijā   
4.1.  Anketu analīze   
4.2.  Interviju analīze   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Nebija viegli atrast nepieciešamo informāciju par biodegvielas vēsturi, bet vieglāk bija atrast informāciju par biodegvielas veidiem un biodegvielas darbināmajiem auto, jo tā ir aktuāla tēma visā pasaulē.
2. Darbā ir informācija par biodegvielas vēsturi, tās veidiem un darbināmajiem auto. Šo darbu var izmantot mācību stundās kā palīglīdzekli, runājot par biodegvielu, tās veidiem un izmantošanas perspektīvām.
3. Biodegvielu ražošana un pielietošana pozitīvi ietekmē valsts tautsaimniecības attīstību tādējādi, ka rada papildus ienākumus zemniekiem un jaunas darba vietas valstī kopumā, samazina degvielu importu un uzlabo importa un eksporta bilanci, veido jaunu rūpniecības nozari, uzlabo ekoloģisko situāciju valstī.
4. Pašlaik valstī ir tāda situācija, ka valdība domā vai dotēt, vai nedotēt biodegvielas sfēru. Ražotāji pieprasa, lai pie biodīzeļdegvielas pievienotu 7% biodegvielas, lai gūtu lielāku peļņu.

5. Ir daudz informācijas par biodegvielas perspektīvām Latvijā. Tātad cilvēkiem ir diezgan daudz informācijas par biodegvielu, bet viņi to maz izmanto. Lai pievērstu Latvijas iedzīvotāju uzmanību biodegvielai būtu vairāk jāizmanto reklāma, televīzija, radio, prese.
6. Apkopojot anketās esošo informāciju, konstatēju, ka liela daļa respondentu zina, kas ir biodegviela, tās veidus un no kā to ražo. Daļa respondentu piekrīt, ka biodegvielai ir nākotne Latvijā, viņi to izmantotu, ja tā būtu kvalitatīvāka un lielākā daļa aptaujāto domā, ka mazinātos valsts atkarība no naftas tirgus, ja šī degviela konkurētu ar fosilo degvielu.
7. Latvijā ir diezgan maza interese par biodegvielas attīstību. Tomēr kādu daļu no valsts naudas piešķir šās nozares attīstībai, jo biodegviela ir ļoti aktuāla tēma, gan Latvijā, gan arī citās Eiropas Savienības valstīs, kur šīs degvielas ražošana ir ļoti attīstīta.
8. Biodegvielām ir virkne pozitīvu īpašību, kas attiecas uz tautsaimniecību. Biodegviela ietekmē lauksaimniecības attīstību, samazinās valsts atkarība no importētās degvielas, pieaug eksporta iespējas, uzlabojas ekoloģiskā un sociālā vide laukos.
9. Intervijas laikā sapratu, ka biodegvielas kvalitāte Latvijā ir ļoti slikta, tāpēc automašīnu vadītāji to neizmanto, līdz ar to servisos nav pieprasījums labot automašīnas ar biodegvielas dzinējiem.
10. Izvirzītā hipotēze – Ja tiek izmantota biodegviela, tad ir iespējams mazināt valsts atkarību no naftas tirgus un mazināt gaisa piesārņojumu – neapstiprinājās, jo Latvijā ļoti maz izmanto biodegvielu, tātad nemazinās valsts atkarība no naftas tirgus un, nemazinās gaisa piesārņojums. Pirms 2.pasaules kara biodegviela ļoti strauji attīstījās, bet Latvija, iestājoties Eiropas Savienībā, vairs nespēja saražot pietiekamu biodegvielas daudzumu un saglabāt tās labu kvalitāti. Tāpēc arī mana hipotēze neapstiprinājās.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1249736
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties