Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:647310
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Baznīca, reliģiska organizācija un asociētā interešu grupa    4
  Reliģisko organizāciju izveidošanās    6
  Reliģisko organizāciju reģistrācija    9
  Reliģisko organizāciju darbības izbeigšanos    13
  Kopsavilkums    17
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    18
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Zinātniskā referāta izstrādes procesā autors palīdzēja noskaidrot, ka reliģiskās organizācijas var pastāvēt par tādām arī bez reģistrācija, proti, ir gan reģistrētas, gan nereģistrētas reliģiskās organizācijas tikai atšķirība starp tām ir, ka reliģiskām organizācijām ir juridiskās personas statuss ar ko tā uzņemās kā atvieglojumus, tā apgrūtinājumus un lielāku atbildību. Autors noskaidroja, ka reliģiskā brīvība demokrātiskā valtsī nav absolūta, tā ir ierobežojuma, bet tikai un vienīgi uz likuma pamata nevis uz kādiem personīgiem motīviem.
Jauno reliģisko organizāciju reģistrācija nenotiek uzreiz pēc tās organizācijas pieprasījuma, ko arī nosaka Eiropas Savienības direktīvas, bet gan ilgst desmit gadus, kas apliecina to, ka reģistrācija nav tikai formāls akts, bet gan valsts pārliecinās cik šī organizācija būs lojāla un strādās sabiedrības interesēs, lai novērst finansiālu atbalstu pretvalstiskām un pretsabiedriskām organizācijām, piešķirot tām juridiskās personas statusu.
Autors noskaidroja, ka valsts un baznīcas atdalītības princips nenozīmē baznīca teritoriālu atdalītību no valsts, bet gan tikai “varu”, kas ir viens no trijiem valsti raksturojošiem pamatelementiem.
Reliģisko organizāciju tiesībspēja ir līdzvērtīga jebkurai citai komercsabiedrībai, kas arī ir tiesīga dibināt uzņēmumus.
Latvija, atšķirībā no citām Eiropas Savienības valstīm, ir visai liberāla attiecībā uz reliģisko organizāciju reģistrāciju priekšnosacījumiem, taču tieši šis faktors kalpo par iemeslu lielai draudžu sadrumstalotībai valstī, kas pagrūtina kontroli pār tām.
Autors izvērsa hipotēzi, ka baznīcas, kuras formāli ir autonomas, visbiežāk tomēr ir pakļautas kādai bāzes draudzei, kas, kā tika noskaidrots, ir draudzes garīgais centrs, kurām pakļaujas jaunizveidotās draudzes.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties