Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:865744
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējos gados Latvijā parādījušies antibakteriālie preparāti ar ilgstošu iedarbību (piemēram, EKSTENCILLINS), ko injicē tikai reizi nedēļā. Atkarībā no slimības stadijas ārstēšanās var ilgt no 1 līdz 7 nedēļām. Pareizo ārstēšanas shēmu nosaka ārstējošais ārsts, izvērtējot slimnieka izmeklēšanas un laboratorisko rādītāju datus. Lai sekmīgi izārstētu hronisku infekcijas slimību, nepieciešama arī organisma vispārējā stāvokļa uzlabošana, papildus antibiotiku terapijai lietojot vitamīnus, enzīmpreparātus, pilnvērtīgu uzturu. Labus rezultātus dod arī jaunā enzīmu preparāta WOBENZYME pievienošana, it īpaši sekundārā sifilisa slimniekiem. WOBENZYME paaugstina antibiotiku koncentrāciju audos un stimulē imūnsistēmu. Ar šādu mūsdienu terapiju izārstēšanās no sifilisa ir pilnīga un neatstāj sekas (6).

Izplatība
Aplūkojot statistiku var novērot, ka saslimstība ar sifilisu Latvijā gadu gaitā arvien vairāk samazinās: 2008. gadā ar sifilisu inficēti bija 234 cilvēki, 2009. gadā 173 un 2010. gadā 143 (sk. 3. pielikums 1. att.)(2). To varētu skaidrot ar labu ārsta kontroli, tiek radītas dažādas reklāmas, kuras aicina cilvēkus izvairīties no gadījuma dzimumaktiem un izmantot prezervatīvus, kā arī ievērot veselīgu dzīves veidu. Mūsuprāt, vairāki cilvēki nezina vai ir un kā sifiliss ir ārstējams, un uzskata sifilisa ārstēšanu par ilgstošu un dārgi izmaksājošu procesu, tādēļ arī sifiliss nav pilnīgi izskausts, jo sabiedrībā paliek cilvēki, kuri neuzskata par vajadzīgu veikt pārbaudes. Salīdzinot 1996.gadu, kurā bija ļoti augsta saslimšana ar sifilisu – 3214 cilvēki (sk. 3. pielikums 1. att.)(2), ar mūsdienām, var secināt, ka ārstēšanas metodes tiek uzlabotas un ražoti arvien jaunāki un efektīvāki medikamenti sifilisa ārstēšanai. Mūsuprāt, sifiliss drīz būs pilnīgi izskausts, par ko liecina saslimstības straujš kritums no deviņdesmitajiem gadiem uz mūsdienām. Galvenā problēma varētu būt sifilisa diagnosticēšana, jo vairāki cilvēki nepievērš uzmanību dažādiem simptomiem.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1318291
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties