Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:968744
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Azartspēļu jēdziens un būtība    5
2.  Azartspēļu vēsture un izplatība Latvijā    7
3.  Azartspēļu psiholoģiskā ietekme    11
  Nobeigums    17
  Izmantotie avoti    19
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējo gadu laikā televīzijā un presē ir sastopama ļoti plaša informācija par dažādām atkarībām – atkarības no alkohola, smēķēšanas un narkotikām, taču reti kad presē parādās kāds raksts par azartspēlēm un to kaitīgo ietekmi uz cilvēka veselību. Vienīgais, kas cilvēkiem par to vēsta ir ar mazajiem burtiņiem parakstītie vārdi: „Azartspēles var izraisīt atkarību!” zem lielajām, krāšņajām spēļu zāļu vai televīzijas izložu reklāmām. Vai tiešām nav jēgas satraukties par to, ka cilvēki bezmērķīgi iztērē savu nopelnīto naudu spēļu spēlēšanai? Īpaši daudz spēļu zāles apmeklē jaunieši, kas tikko sasnieguši 18 gadu vecumu. Kāds tam ir iemesls? Vai tas, ka jaunieši tiklīdz viņiem ir atļauts kaut ko darīt, uzreiz to grib izmēģināt, vai arī tas, ka jauniešiem brīvajā laikā ir pārāk maz iespējas nodarboties ar ko citu – aizraujošāku un mazāk kaitīgu? Skatoties uz jauniešiem, kas grasās doties uz spēļu zāli, kur kārtējo reizi nospēlēs naudu, kas viņiem varētu kalpot daudz labākiem mērķiem, rodas vēlme uzzināt, kas mudina viņus spēlēt azartspēles un kādēļ pēc tam, kad viņi ir dusmīgi uz sevi par to, ka nospēlējuši tik daudz naudas, viņi tomēr atkārtoti dodas uz spēļu zāli, kur atkal un atkal notiek tas pats? Es izvēlējos rakstīt referātu par šo tēmu, jo azartspēles jauniešu vidū mūsdienās ir aktuāla problēma, par kuru salīdzinoši maz tiek runāts sabiedrībā un mēdijos.
Cilvēki jau kopš seniem laikiem lieto dažādas apreibinošas vielas. Mūsdienās tiek izgatavotas daudz vairāk vielas, kas var izraisīt atkarību. Tomēr, atkarību var izraisīt ne tikai vielas, bet arī dažādi procesi, piemēram, datorspēļu vai azartspēļu spēlēšana. Ir atkarības, kas mūs ietekmē labvēlīgi, piemēram, atkarība no ūdens, gaisa un citām organismam vajadzīgām vielām, taču ir arī atkarības, kas mūs ietekmē nelabvēlīgi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties