Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:962511
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads   
2.  Jauns un lietots auto   
3.  Reklāma un tās nozīme auto tirdzniecībā   
4.  Jaunu auto tirdzniecība Latvijā   
5.  Auto izvēle pēc degvielas un dzinēja tipa   
6.  Pārdotākie auto pasaulē   
7.  Elektomobiļu tirgus nākotne   
8.  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

2.Jauns un lietots auto
Jauna auto plusi ir- tam nekas nav salūzis, auto parasti ir to pārlasīt līdz sīkumam un droši jautāt pārdevējam nesaprotamos jautājumus. Šobrīd Latvijā ir izplatīta autosalonu 24 h palīdzība uz ceļa visā Latvijas teritorijā, kā arī citās Eiropas valstīs. Tā kā Latvijā ir sarežģīta finansiālā situācija, autosaloni meklē inovācijas auto tirdzniecībā, kas ir pozitīvs faktors pircējiem.
Jauna auto mīnusi – garantija piespiež auto remontēt nekur citur kā dīlera salonā. Citas ar garantiju radušās problēmas, piemēram, dīleris nevar tik ātri sagādāt detaļas, līdz ar to ir jābraukā ar pagaidu dīlera auto, kas ir sava veida pluss, jo ne vienmēr, kamēr auto tiek ilgstoši remontēts autoservisā, tā īpašniekam tiek dots vietā cits automobilis. Jauns auto parasti maksā dārgāk nekā lietots, un lielāka iespēja, ka tas ir jāņem līzingā (finanšu vai operatīvā). Ja tomēr mainās finanšu situācija pircēja maciņā, nav tik viegli to pārdot, jo pēdējos gados Latvijā vairāk vērojama lietoto auto tirdzniecības attīstība, nekā jaunu pārpirkšana. Jauniem auto ir citāds gada nodokļa aprēķins CSDD.
Lietota auto plusi-lētāka cena un auto atkarībā no cenas iespējams nopirkt uzreiz. Ja ņem auto līzingā, maksājums bieži var būt samērā mazs. Citāds aprēķins CSDD, sevišķi liela motora tilpuma vai smaguma gadījumā. Ir iespēja nopirkt ar daudz lielāku aprīkojumu nekā jaunam auto.
Lietotu auto mīnusi- vislielākā un nopietnākā problēma ir, ka nekad nevar zināt, kas noticis ar lietotu auto, pirms tā nopirkšanas. Lielāku drošību varētu dot nesen veikta tehniskā apskate, tomēr arī tehnisko apskati var apiet. Pastāv iespēja ka auto uz tehnisko apskati ir sagatavota, automašīnā ieliek citas, labākas šīs pašas markas auto detaļas, kas ir tirdzniecībā, bet pēc apskates izņem visu ārā un ieliek atpakaļ vecās detaļas. Nedrīkst uzķerties uz apgalvojumu „tikko no ārzemēm”. Ja mašīna kādu laiku jau ir Latvijā, to viegli pārbaudīt CSDD pēc šasijas numuriem, jo pēc tā arī uzrādīsies pirmās reģistrācijas datums.[ 1.137.lpp]

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties