Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:560528
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Darba likums nosaka, ka ikgadējais apmaksātais atvaļinājums ir darbinieka tiesības. Tomēr atvaļinājuma piešķiršana viennozīmīgi ir arī darba devēja pienākums. Šis pienākums izriet no darba devēja pienākuma nodrošināt taisnīgus, drošus un veselībai nekaitīgus darba apstākļus. Par darba tiesisko attiecību regulējošo normatīvo aktu pārkāpšanu pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa paredzēts administratīvais sods - brīdinājums vai naudas sods no 50 līdz 750 latiem.
Likums nosaka, ka jebkurā gadījumā, ja tiek izmantots atvaļinājums, darbiniekam jāsaglabā iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, darba devējam jānodrošina līdzīgs vai līdzvērtīgs darbs ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem. Nereti dzīvē novēroti gadījumi, kad, atgriežoties no dzemdību un bērna kopšanas atvaļinājuma, sievietei tiek piedāvāts zemākas kvalifikācijas darbs. Turklāt, izsakot kādas pretenzijas, darbinieks riskē pazaudēt darbu pavisam. Tāpēc viņš ir spiests klusēt un neizmantot savas tiesības.
Bieži darbinieki pacieš darba devēja patvaļu, jo nemaz nezina savas tiesības un nav informēti par likumā noteiktajām iespējām uzlabot savus darba apstākļus. Turklāt darba devēji izmanto šo darbinieku neziņu savā labā. Darba vidi uzlabot būtu iespējams, ja darba ņēmēji būtu vairāk informēti par savām tiesībām un darba devēji respektētu šīs tiesības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1344472
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties