Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:275525
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu zemūdenes ir tie kaujas kuģi, kas plašai sabiedrībai īpaši nekrīt acīs, taču tas nenozīmē, ka tām nav svarīgu uzdevumu 21. gadsimta konfliktos. Piemēram, amerikāņu atomzemūdenes ir iesaistītas daudzās izlūkošanas misijās un spēka izmantošanas gadījumos kalpo kā spārnoto raķešu palaišanas platformas. Zemūdenes ir nemanāmas, ātras un spēj ilgi, pat vairākus mēnešus, atrasties uzdevuma izpildes rajonā. Aviācijas bāzes kuģu kaujas grupas, protams, ir iespaidīgas un ar milzīgu triecienspēku, taču neapšaubāmi militārajās operācijās ir arī tādi gadījumi, kad gan viena, gan otra šī īpašība ir lieka. Brīžiem svarīgāka ir nevis spēka lietošana vai demonstrācija iebiedēšanas nolūkos, bet gan nemanāma iekļūšana visaizliegtākajās potenciālā pretinieka vietās.
Taču zemūdeņu potenciāla pilnīgu izmantošanu kavē to relatīvi ierobežotais ieroču un novērošanas sensoru klāsts. Piemēram, amerikāņu taktiskās atomzemūdenes spēj nest tikai viena tipa torpēdas, viena veida spārnotās raķetes un mīnas. Turklāt šīs munīcijas vienību skaits ir mērāms dažos desmitos. Savukārt seklajos piekrastes ūdeņos komandierim jādomā, kā nodrošināt sava interešu rajona kontroli un mērķu iznīcināšanu, nepakļaujot nepamatotam riskam pašu kuģi. Iespējamais risinājums, ko šajā gadījumā prognozē flotes eksperti, ir mini zemūdeņu vai tālvadības bezapkalpes zemūdens aparātu izmantošana. Pēdējie pat varētu būt principiāli jauni neletāli ieroči, kas ļautu apstādināt nevēlamos kuģus vai zemūdenes, tādējādi nodrošinot jūras blokādes ievērošanu vai traucējot pretiniekam iekļūt nevēlamās zonās.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1186378
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties