Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:720957
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

„Likviditāte – ir uzņēmuma spēja jebkurā laikā nokārtot savas īstermiņa saistības”. Likviditāte vispārīgā nozīmē ir materiālo vērtību pārdošanas un pārvēršanas naudā viegluma pakāpe. Ar kāda apgrozāma līdzekļa likviditāti jāsaprot tā spēja transformēties naudas līdzekļos, bet likviditātes pakāpi nosaka laika perioda ilgums, kurā šī transformācija var notikt. Jo īsāks šis periods, jo likvīdāks ir aktīvu elements [1, 108.lpp.].
Palielinoties likvīdo aktīvu summai, paaugstinās uzņēmuma likviditāte un maksātspēja. Tāpēc arī šo likviditātes rādītāju sauc par absolūto likviditātes koeficientu. Vismazāk likvīdi ir krājumi, nepabeigtā ražošana, gatavā produkcija noliktavā un citas preču materiālās vērtības, jo visu šo līdzekļu realizācija var prasīt ievērojamo laiku vai vispār nerealizēties [1, 108.lpp.].
Likvīdie līdzekļi – viegli realizējamas vertības, vai aktīvi, piemēram: vekseļi, akcijas, obligācijas un dārgmetāli [2,71.lpp.]. Vislikvīdākie apgrozāmo līdzekļu posteņi ir naudas līdzekļi uzņēmuma kasē un norēķinu kontā bankā. Jo ātrāk esošos uzņēmuma līdzekļus var pārvērst skaidrā naudā, jo augstāka ir to likviditāte. Līdz ar to, ne vienmēr lielu īpašumu un kapitāla esamība liecina par uzņēmuma maksātspēju [1, 108.lpp.].
Aktīvu likviditāte - tā ir aktīvu spēja pārvērsties naudas līdzekļos, jo īsāku laiku šīs process aizņem, jo aktīvi tiek uzskatīti par likvīdākiem [3,].…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties