Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:628537
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Aromterapija   
1.1.  Kas ir aromterapija?   
1.2.  Aromterapijas vēsture   
1.3.  Aromterapijas veidi   
1.4.  Aromterapija ārstniecībā   
2.  Vispopulārākās aromterapijā – ēteriskās eļļas   
2.1.  Kas ir ēteriskās eļļas?   
2.2.  Ēterisko eļļu vēsture   
2.3.  Ēterisko eļļu iedarbība   
2.4.  Ēterisko eļļu apraksts   
2.5.  Ēterisko eļļu atbilstība pēc horoskopa   
2.6.  Ēterisko eļļu lietošanas padomi   
3.  Kā aromterapija var mainīt dzīvi   
4.  Pētījumu rezultātu analīze   
4.1.  Pētījumu rezultātu secinājumi   
  Secinājumi   
  Literatūras saraksts   
  Anotācija   
Darba fragmentsAizvērt

Aromterapija ir viens no ārstēšanas paņēmieniem, kā arī viens no cilvēka dvēseles un fiziskās ķermeņa dziedināšanas veidiem, kuras pamatā galvenokārt lieto ēteriskās eļļas. To arī var uzskatīt par vienu no senākajiem ārstēšanas paņēmieniem pasaulē. Nosaukums "aromterapija" veidots no vārdiem aroma, kas nozīmē "aromāts", "smarža", un therapy - "ārstēšana". Senā dziedniecības māksla apvieno augu smaržīgo vielu – ēterisko eļļu – izmantošanu ar relaksējošu masāžu. Aromterapijas galvenais noslēpums ir spēja iedarboties uz cilvēka psihi un jūtām, tāpēc atrast savu īsto aromātu ir pats galvenais uzdevums. Šajā procesā tiek pielietotas ēterisko eļļu metodes, kas harmonizē cilvēka miesu un garu. Aromāts palīdz izjust iekšējās harmonijas spēku. "Dievs cilvēkam un dzīvniekiem visā pasaulē devis spējas sajust dažādas smaržas". Nav tādas zemes, kurai nebūtu sava īpaša aromāta. Katrs no mums ir unikāls un tieši aromterapija ļauj apzināties savu individualitāti (2; 11; 1).
Terapijas laikā vienlaikus tiek ārstēts prāts, emocijas un ķermenis. Terapija var notikt pie klasificētiem aromterapeitiem aromterapijas centros, kā arī mājas apstākļos. Galvenā atšķirība ir tā, ka pie aromterapeita speciālista ārstēšanas procedūra notiek noteiktā secībā un profesionālāk un, protams, tas var izmaksāt daudz vairāk nekā ēterisko eļļu iegāde. Pirmajā posmā aromterapeits strādā ar klienta simptomiem, virsējām reakcijām, nākamajā – ar zemākajiem līmeņiem, bet trešajā posmā pievēršas pašiem dziļākajiem zemapziņas slāņiem un nostiprina sasniegtos pozitīvās dinamikas rezultātus. Aromterapijas kurss var būt līdz pat 63 dienām. Taču pats galvenais, neatkarīgi no tā, kur un kā tiek pielietota aromterapija, ir iegūt manāmus rezultātus veselības un labsajūtas stāvokļa uzlabošanā.
Tieši oža pirmatnējam cilvēkam bija viens no orientēšanās līdzekļiem, taču mūsdienās ožas pielietošana ir aizgājusi otrā plānā. Cilvēki savu degunu izmanto apmēram 30%, lai gan tam ir daudz lielāka nozīme, nekā tas tiek pielietots. Mūsu deguns spēj sajust un atšķirt līdz pat 4000 dažādu smaržu, un katru sajusto smaržu smadzenes spēj reaģēt ar speciālu signālu (1…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties