Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:675944
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.07.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Šajā darbā tika meklēt saistība starp studentu orientāciju uz nākotni, pašefektivitāti un kā šie mainīgie lielumi saistās ar akadēmiskajiem sasniegumiem. Pašefektivitāte tika apskatīta kā mainīgais, kas parāda studenta pārliecības par savu spēju mācīties un veiksmīgi piedalīties mācību procesā. Savukārt orientācija uz nākotni vairāk atspoguļo indivīda personīgo mērķu izvirzīšanu, izglītības un karjeras plānošanu un nākotnes iespēju pētīšanu, parādot to, cik lielā mērā students ir iesaistījies savā nākotnes izglītības un karjeras procesā, lēmumu pieņemšanā un kā tas atspoguļojas tagadnes rīcībā. Lai objektīvāk redzētu, kā šie psiholoģiskie lielumi saistās ar akadēmiskajiem sasniegumi, studentiem bija jāuzrāda sava semestra vidējā aritmētiskā atzīme.
Apkopojot citu autoru pētījumus, veidojot teorētiskās daļas atziņas, varēja secināt, ka pašefektivitāte un orientācija uz nākotni ir saistītas viena ar otru (Kerpelman, Eryigit, & Stephens, 2008) un akadēmiskajiem sasniegumiem (Adelabu, 2008; Barber, Munz, Bagsby, & Grawitch, 2009), novērtējot dažādus mācīšanās procesa aspektus. Tomēr iepriekš veiktie pētījumi bija pretrunīgi, daži apgalvoja, ka šie mainīgie lielumi nav saistīti ar studentu atzīmē, vai arī ir saistīti ļoti šaurā aspektā (Lodewky & Winne, 2005; Worrel & Mello, 2007). Ņemot vērā iepriekšējās atziņas, tika veikts pētījums, kas atspoguļotu konkrētāku saistību starp šiem mainīgajiem, un meklētu mainīgos, kas prognozē akadēmiskos sasniegumus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1380188
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties