Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:236965
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Izvēlētā vecumposma pamatojums un raksturojums.

Pēc G.Svences (Attīstības psiholoģija, 1999) domām šī perioda īpašā nozīme ir saistāma ar bērna pubertāti un sociālo attīstību, kā arī ar identitātes vai pašvērtējuma nostiprināšanos (meklēšanu). Šajā periodā izveidojas bērna personības pamatiezīmes un kvalitātes, kā arī atklājas visos iepriekšējos periodos izveidojušās ietekmes emocionālajā, kognitīvajā, sociālajā sfērā. Te būtiski izpaužas iepriekšējo atiīstības periodu pieļautās kļūdas. Lielākā vai mazākā mērā pusaudzi raksturo negatīvisms, opozīcija, nepakļaušanās. Pusaudzis meklē savu patieso identitāti un sociālo lomu. Meklēšana var turpināties arī nākamajā – pieaugušo periodā, ja tā nav, - var izpausties neirozes pazīmes, depresija vai agresivitāte, infantilisms vai frustrācija.
Šis ir posms, kad pusaudzis arvien biežāk sāk izdarīt savu izvēli. Izvēle situācijās, saskarsmē ar dažādiem cilvēkiem arvien biežāk ir saistīta ar subjektīvajām personības attieksmju sistēmām, kuras veidojušās iepriekšējos personības attīstības periodos bērnībā.
Uzskatu, ka sākumskolas periodā bērns nevar izlemt, kas ir labs, kas ir slikts. To nosaka vecāki, bet viņu lēmumi var būt aizspriedumaini. Tāpēc šinī attīstības posmā pusaudzim jāsāk domāt ar savu galvu, mēģinot izdarīt savus slēdzienus, pēc iespējas bezaizspriedumainākus. Tāpēc arī piedāvāju šo tematu izklāstīt un ar to tuvāk iepazīties tieši konkrētajam vecumposmam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties