Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:588406
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pirmkārt Baznīcas un valsts attiecības Latvijas Republikā regulē „Reliģisko organizāciju likums”, kas izdots 1995. gadā , ticis papildināts un darbojas arī mūsdienās. Šīs likums nomainīja likumu "Par reliģiskajām organizācijām", kas tika izdots 1990. gadā.
Likumu "Par reliģiskajām organizācijām", veidots pamatojoties uz Latvijas Republikas Konstitūciju un vispārcilvēcisko vērtību prioritāti. Likums ievēro starptautiskus paktus un nolīgumus reliģijas jomā. Likums «Par reliģiskajām organizācijām» regulē sabiedriskās attiecības, kas veidojas, realizējot republikas Konstitūcijā noteikto apziņas brīvību attiecībā uz reliģisko organizāciju darbību.
Katram Latvijas Republikas iedzīvotājam ir tiesības uz apziņas, pārliecības un reliģijas brīvību, kas ietver tiesības brīvi noteikt savu attieksmi pret reliģiju, individuāli vai kopā ar citiem pievērsties jebkurai reliģijai vai nepievērsties nevienai no tām, piedalīties reliģiskajos rituālos, brīvi mainīt savu reliģisko vai citu pārliecību, kā arī atbilstoši republikas Konstitūcijas un likumu normām paust un izplatīt savu pārliecību un uzskatus.1
1990. gada redakcijā izdotais likums nav tik plašs kā nākamais 1995. gada redakcijas likums. 13 pantos, kuros ietilpst iedzīvotāju līdztiesība neatkarīgi no viņu attieksmes pret reliģiju, Valsts un reliģisko organizāciju attiecību pamati, reliģisko organizāciju un izglītības iestāžu attiecības, reliģisko organizāciju apraksts un tiesiskais statuss, darbība, reliģisko organizāciju īpašums, reliģisko organizāciju uzņēmējdarbība un izdevējdarbība, reliģisko organizāciju un to darbinieku darba attiecības un tiesības, reliģisko organizāciju darbinieku sociālā apdrošināšana un sociālā nodrošināšana, reliģisko organizāciju darbības izbeigšana.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1229625
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties