Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:157432
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.06.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Neskatoties uz jaunu teoriju un analīzes metožu parādīšanos ieguldījumu portfeļī, joprojām pastāv ieguldījumu risks, kuru nevar pilnībā novērst. Tomēr risku var samazināt, diversificējot vērtspapīru portfeli, kā arī izmantojot dažādas ieguldījumu stratēģijas un analīzes metodes.
Vērtspapīra atdošana un risks irs avstarpēji saistīti faktori. Pēdējo 85 gadu laikā visaugstākā atdeve ir reģistrēta uzņēmuma akcijām, kas veido piekto daļu Ņujorkas biržā kotēto uzņēmumu ar viszemāko tirgus vērtību. Tomēr tajā pašā laikā šo uzņēmumu akciju vērtība bija arī visnoteiktākā vai riskantākā. Turpretī ASV valsts kases obligācijām ar dzēšanas termiņu līdz 30 dienām šajā periodā bija viszemākā ienesīgums, kas ir tikai nedaudz augstāka nekā inflācija šajā periodā, bet šo vērtspapīru svārstīgums bija viszemākais.

Secinājumi
Vērtspapīra izvēle ir atkarīga no ieguldītāja mērķa. Lai saglabātu kapitālu, ir svarīgi izvēlēties drošākus vērtspapīrus. Savukārt, lai maksimāli palielinātu peļņu, uzņēmumiem ir jāiegulda akcijās, jaunizveidotos uzņēmumos vai atvasinātajos finanšu instrumentos. Praksē investori izvēlas diversificētus portfeļus.
Veicot ieguldījumus akcijās, investors var saņemt dividendes, ja uzņēmums gūs panākumus, kā arī piedalīties uzņēmuma vadībā, ja kopējā skaitā ir neparasti liels akciju īpatsvars. Tajā pašā laikā nezināšana par konkrēta uzņēmuma korporatīvās pārvaldības principiem vai akcionāru nevēlēšanās ilgtermiņā var negatīvi ietekmēt akciju vērtību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1386418
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties